Renunta Ucraina la Canalul Bastroe?

Apropo.ro / 21.05.2008, 10:30
Renunta Ucraina la Canalul Bastroe?
Autoritatile ucrainene s-au angajat sa opreasca lucrarile la Canalul Bastroe, a anuntat ieri secretarul general al Conventiei Espoo, Wiek Schrage.

"Suntem convinsi ca Ucraina va respecta decizia ce va fi luata maine dimineata. Ucraina a facut deja o declaratie prin care guvernul acestei tari anunta ca intentioneaza sa isi reconsidere pozitia referitoare la Canal. Practic, se vor opri din lucrari si vor fi luate in considerare amendamentele si recomandarile din decizia comuna ce va fi adoptata maine dimineata", a declarat Wiek Schrage.

Pe de alta parte, consilierul ministrului ucrainean al Mediului, Iryna Makarenko, a declarat ca Ucraina a transmis, sub semnatura vicepremierului, o scrisoare oficiala catre delegatii la intalnirea Conventiei Espoo de la Bucuresti in care isi exprima pozitia cu privire la problema Bastroe. Iryna Makarenko a spus ca, in opinia sa, s-a ajuns la un compromis, partea ucraineana luandu-si angajamentul sa nu inceapa lucrarile la faza a doua a Canalului pana ce nu vor fi indeplinite obligatiile rezultand din Conventia Espoo.

Citeste mai mult despre angajamentele Ucrainei la Mediafax