Renunțarea la zahăr te poate întineri cu 20 de ani!

Apropo.ro / 06.04.2012, 10:35
Renunțarea la zahăr te poate întineri cu 20 de ani!
O britanică de 40 de ani a eliminat zahărul din alimentație și nimeni nu îi ghicește vârsta, atunci când o întâlnește. Femeia nu a apelat la diete sau operații estetice.

Mulți oameni din jurul lui Wendy Powell spun că nu o cred atunci când își spune adevărata vârstă: 40 de ani, pentru că arată cu mult mai tânără.

Mamă a doi copii, Wendy este plăcută de toți prietenii săi, deși aceștia obișnuiesc să o complimenteze că arată mai bine decât cu 20 de ani în urmă. Fabulos!

Motivul pentru care britanica se menține tânără nu este nici adoptarea vreunei diete miraculoase sau o operație de înfrumusețare, ci doar renunțarea la zahăr.

Wendy Powell este antrenoare personală la o companie care pune mare preț pe recuperarea siluetei mămicilor după naștere. A încercat să elimine zahărul din alimentație, în urmă cu 11 ani, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Wendy a făcut astfel o descoperire importantă. Nivelul de zahăr ce se regăsește în sângele unei persoane în vârstă are o directă legătură cu aspectul fizic al acesteia. Cercetătorii de la Leiden University Medical Centre din Olanda și Unilever din Marea Britanie au măsurat un nivel al zahărului din sânge la 600 de femei și bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani.

Fotografiile participanților la studiu au fost prezentate în fața unei comisii formate din 60 de persoane, care au concluzionat că persoanele cu un nivel mai mare de zahăr în sânge par mai bătrâne decât sunt în fapt.

O creștere a nivelului zahărului din sânge cu 1 mm/l adăuga la vârsta persoanei respective încă 5 luni. Cu cât era mai mare nivelul de glucoză în sânge cu atât persoanele respective arătau mai în vârstă. Cei care păreau mai bătrâni erau chiar diabeticii.

O dietă bogată în zahăr are efecte negative asupra pielii.