Reorganizare la Volkswagen

Apropo.ro / 26.11.2001, 05:55
Reorganizare la Volkswagen
COMPANII Compania zilei FINANCIAR Valute si banci Grupul german Volkswagen AG a anunțat la sfârșitul saptamânii trecute scindarea operațiunilor sale din sectorul auto în doua entitați, organizate în funcție de marcile Audi și

COMPANII Compania zilei

FINANCIAR Valute si banci


Grupul german Volkswagen AG a anunțat la sfârșitul saptamânii trecute scindarea operațiunilor sale din sectorul auto în doua entitați, organizate în funcție de marcile Audi și Volkswagen.

Prima grupare, sau entitatea „clasica”, va include marcile Volkswagen, Skoda, Bentley și Bugatti, în timp ce entitatea cu dominanta „sportiva” va cuprinde marcile Audi, Seat și Lamborghini, se arata într-un comunicat al grupului.

Cu toate acestea, marcile individuale vor ramâne independente și își vor pastra propriul caracter, potrivit comunicatului.

Pe de alta parte, Volkswagen a anunțat aprobarea unui program de investiții în valoare de circa 31 miliarde de euro (27,24 miliarde de dolari) pentru perioada 2002-2006, din care 21 miliarde de euro vor acoperi cheltuieli legate de produsele grupului.

Programul de investiții este ușor inferior ca valoare celui stabilit pentru perioada 2001-2005, care atinge 65 miliarde de marci germane (29,20 miliarde de dolari).

www.zf.ro