Repara problemele electromotorului

Apropo.ro / 07.05.2002, 13:56
Repara problemele electromotorului
Masina ta nu porneste cum trebuie sau consuma prea mult curent? Inseamna ca ai probleme cu electromotorul. Afla care sunt cauzele care determina aceasta defectiune si cum se remediaza. Cele mai comune defectiuni care apar sunt: uzura periilor, contactul imperfect dintre perii si


Masina ta nu porneste cum trebuie sau consuma prea mult curent? Inseamna ca ai probleme cu electromotorul. Afla care sunt cauzele care determina aceasta defectiune si cum se remediaza.

Cele mai comune defectiuni care apar sunt: uzura periilor, contactul imperfect dintre perii si colector, colector uzat sau murdar.

Remedierea presupune, mai intai, verificarea obiectelor mai sus mentionate. Se verifica:
– contactele, bornele si conductorii de legatura;
– uzura periilor (acestea trebuie sa aiba minim 7 mm lungime);
– se curata cu benzina sau se ung dintii pinionului (bendix) si coroanei volantului;
– se verifica bucsele si se curata cu bronz gravitat, dupa care se sterg cu bumbac si se ung cu ulei.

Cand electromotorul consuma curent de intensitate mare inseamna ca releul electromotorului este ars sau ca periile electromotorului de pornire sunt oxidate, murdare, uzate sau intepenite in locas. In ambele cazuri solutia este inlocuirea releului sau a periilor.

O alta defectiune a electromotorului este atunci cand la cuplarea acestuia, arborele cotit al motorului nu se invarte. O prima cauza, a defectiunii, este datorata arcurilor portperii care sunt degradate si care trebuiesc inlocuite. A doua cauza este determinata de infasurarea ruptorului electromotorului care este scurtcircuitata sau intrerupta. Din pacate solutia este schimbarea electromotorului.

Sursa: Service CICLOP

Tags: