„Reprogramarea tezelor inseamna reprogramarea grevelor „

Apropo.ro / 04.05.2009, 15:02
Sindicalistii preuniversitari au sustinut ca nu vor fi facute concesii cu ministii Educatiei si al Finantelor

Sindicalistii din domeniul preuniversitar au sustinut, luni, ca reprogramarea tezelor cu subiect unic ar insemna reprogramarea grevelor.

"Intalnirea de azi trebuia sa aiba loc vineri, sambata sau duminica, atunci cand domniile lor stateau la mici si bere, la muls si mancat de oi. Astazi, cu o zi inaintea tezelor cu subiect unic este putin cam tarziu. Am venit pentru ca vom cere 6% din PIB si nu vom renunta la acesta. Greva generala se va organiza in functie de calentarul stabilit de doamna ministru pentru tezele cu subiect unic. Concret, daca dansa reprogrameaza tezele noi reprogramam greva”, a explicat Constantin Ciosu, secretar general al Federatiei Educatiei Nationale (FEN).

Marius Nistor, de la federatia "Spiru Haret", s-a aratat contrariat la fel ca si colegii de la celelalte federatii sindicale despre afirmatia ministrului Finantelor care a spus ca nu stie care sunt problemele cu care se confrunta invatamant in acest moment.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat inainte de inceperea discutiilor de la Ministerul Educatiei ca nu stie care sunt problemele acestora si ca a venit cu "ganduri bune pentru dialog".

Â