Respect: Un militar are tatuate pe corp numele camarazilor morti in Afganistan

Apropo.ro / 18.11.2011, 18:15
Respect: Un militar are tatuate pe corp numele camarazilor morti in Afganistan
Un fost militar britanic are tatuate pe corp numele a 383 de camarazi ai sai care si-au pierdut viata in razboiul din Afganistan.

Barbatul, in varsta de 45 de ani, face acest lucru din 2009. In fiecare an, pe 11 noiembrie, de Ziua Eroilor, incepand cu ora 11, Shaun isi tatueaza numele soldatilor omorati in anul respectiv. Shaun Clark, care in prezent este paznic la un tribunal, a facut parte intre anii 1989 – 1996 din Batalionul 8 al regimentului de infanterie usoara.

Fostul soldat locuieste in Rossington, Doncaster, impreuna cu sotia sa Mandy si cu cei doi fii ai lor, Peter, care are 22 de ani, si Robert, in varsta de 19 ani. Shaun a marturisit ca familia sa a crezut ca a innebunit cand a inceput sa-si faca tatuajele.

Am multi prieteni care au fost in Afganistan, iar unii dintre ei sunt acum acolo. Am vrut sa fac ceva prin care sa ii pot face pe oameni sa constientizeze ce se intampla acolo, altceva decat un salt cu parasuta sponsorizat sau ceva de genul asta. In 2009, mi-am tatuat pe corp peste 300 de nume. A durat mai mult de cinci ore si a fost dureros, dar a meritat. Am adaugat alte nume in anii urmatori, de Ziua Eroilor, si anul acesta mi-am tatuat inca 40 pe picior. Din pacate, numarul soldatilor omorati creste si voi avea alte nume de tatuat pe 11 noiembrie 2012. Am planuri de rezerva in caz ca raman fara spatiu liber pe piele. Daca numarul mortilor continua sa creasca, fiul meu Peter ma va inlocui„, a spus Shaun Clark.