Responsabilitatea nominalizarii lui Vosganian îi revine lui Tariceanu

Apropo.ro / 27.10.2006, 10:04
Responsabilitatea nominalizarii lui Vosganian îi revine lui Tariceanu
Vicepresedintele democrat Cezar Preda a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca PD spera ca informatia potrivit careia Varujan Vosganian a fost informator al Securitatii sa nu se confirme si precizeaza ca responsabilitatea pentru numirea acestuia în functia de comisar european îi revine

Vicepresedintele democrat Cezar Preda a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca PD spera ca informatia potrivit careia Varujan Vosganian a fost informator al Securitatii sa nu se confirme si precizeaza ca responsabilitatea pentru numirea acestuia în functia de comisar european îi revine premierului.

„PD spera sa nu se confirme informatia potrivit careia Varujan Vosganian, propus în functia de comisar european, ar fi fost informator al Securitatii. Ar fi o lovitura pentru România”, a precizat vicepresedintele democrat Cezar Preda.

El a aratat ca PD îsi mentine pozitia fata de reprezentantul PNL, exprimata si miercuri, conform careia „întreaga responsabilitate pentru nominalizarea lui Varujan Vosganian în functia de comisar european îi revine numai premierului Calin Popescu Tariceanu”.

„Primul-ministru si-a dorit aceasta candidatura, el fiind cel responsabil pentru numele propus”, a aratat Preda.

Vicepresedintele democrat a admis ca Vosganian a fost nominalizat de premier în functia de comisar european „prin consens cu PD, pentru mentinerea Aliantei D.A.”.

Cotidianul „Jurnalul National” va publica, vineri, un material potrivit caruia liberalul Varujan Vosganian, nominalizat pentru postul de comisar european, ar fi fost informator al Securitatii, relateaza site-ul Antena 3.

Conform sursei citate, Varujan Vosganian ar fi fost recrutat de unul dintre subordonatii lui Liviu Turcu, care a lucrat la Centrul de Informatii Externe (CIE), precursorul SIE, pâna în ianuarie 1989, când a hotarât sa se refugieze în Occident.

Mai multe informatii vor aparea într-un articol din „Jurnalul National” de vineri, semnat chiar de catre Liviu Turcu, precizeaza Antena 3.

Mediafax