Restaurantul unde o masă te costă cât un salariu minim

Apropo.ro / 20.08.2013, 13:00
O masă la unul dintre cele mai scumpe restaurante din țară o porție de friptură te poate costa până la 340 de lei. Mai comanzi și altceva?

Osho, unul dintre cele mai scumpe restaurante din țară, are de la an la an tot mai mulți clienți, chiar dacă o porție de friptură de vită poate ajunge la 340 de lei. Proprietarul vrea să mai deschidă trei noi restaurante, în țară, în 2014, iar valoarea investiției s-ar putea apropia de 750.000 de euro.

Privite însă din perspectiva gramajului, scumpe sunt carnea de bizon – 220 de lei porția de 300 gr. și vita de tip Wagyu – 240 de lei porția de 300 gr. Restaurantele au în medie între 450 și 500 de clienți în fiecare zi, împărțiți în mod egal între mesele de prânz și seară. 65% dintre ei sunt deja clienți fideli, iar proprietatul spune că pentru ei a dezvoltat un sistem de bonusuri: carduri cu reduceri de 15%. „Peste 80% dintre clienți au peste 35 de ani, sunt corporatiști, politicieni sau oameni de afaceri”.

Florin Rădulescu

Osho s-a consacrat în Capitală drept unul dintre cele mai scumpe restaurante, bonul de casă mediu plasându-se la 180 de lei; cele mai scumpe feluri de mâncare ajung la 340 de lei o porție de  Black Angus Tomahawk sau Black Angus Beeef Chops.

Deschis după instalarea recesiunii, Osho nu a resimțit în niciun fel criza economică dintr-un motiv foarte simplu: țintește clienți cu putere de cumpărare ridicată. „Clienții noștri știu ce vor și, de multe ori, din partea lor vin sugestii foarte pertinente. Meniul de pe mese, de pildă, este completat și în funcție de ideile lor„, explică Rădulescu. Nu doar meniurile au fost recent schimbate, ci a investit deja anul acesta 100.000 de euro pentru publicitate, rebranding și extinderea sistemului de livrări.

restaurant

Degajat și volubil, Florin Rădulescu își primește oaspeții în restaurantul Osho din cartierul bucureștean Primăverii, pe care l-a deschis în 2010, în urma unei investiții de 320.000 de euro din fonduri proprii. „Îmi place foarte tare să gătesc și mi-am dorit mult să deschid un restaurant„, spune Rădulescu, care are 47 de ani și este de profesie inginer.

Citește mai multe detalii despre o masă la restaurant costă cât un salariu minim, pe businessmagazin.ro