Restaurantul unde se servește mâncare de la gunoi

Apropo.ro / 24.02.2015, 09:00
Restaurantul unde se servește mâncare de la gunoi
Patronii unui restaurant danez au găsit o metodă ingenioasă de a atrage clienții și de a face bani: produse alimentare de la gunoi.

O afacere profitabilă pentru unii, dar privită cu scepticism de alții. În această lume mare în care multe țări suferă de foame există magazine care aruncă mâncarea ce nu corespunde normelor proprii sau impuse. Fie că o salată are o frunză mai veștejită, fie că un pui nu mai are pielea pe toată suprafața lui, magazinele nu mai comercializează aceste produse și le aruncă. Nu le donează, ci le duc la containerele de gunoi sau sunt luate direct de cei care nu țin cont de aceste norme europene sau standarde înalte.

Din spate, vin alții cu idei mărețe și profitabile. Nu doar pentru ei, ci și pentru a strânge bani pentru donații, dar și din dorința de a reduce risipa de alimente.

mancare

Vestea afacerii lor, a restaurantului „Rub og Stub”, s-a răspândit rapid. Clienții nu au întârziat să apară, și astfel prin banii adunați au putut fi ajutate persoane defavorizate.

Cei din Danemarca nu sunt singurii și nici primii care fac un asemenea lucru. Chefi de seamă au gătit preparate minunate pentru diferite evenimente, iar cei de acolo s-au arătat impresionați de gustul lor dar și uimiți că se face o asemenea risipă la mîncare.

Potrivit unui studiu publicat în Businessweek, americanii au aruncat la gunoi produse alimentare în valoare de 180 miliarde de dolari, anul trecut. Câți dintre voi nu ați cumpărat mai multe alimente decât ați avut nevoie, pentru ca mai apoi să aruncați din ele pentru că nu ați ajuns să le consumați?