Restaurantul unde vii cu mâncarea de acasă bate criza

Apropo.ro / 23.05.2012, 15:30
Restaurantul unde vii cu mâncarea de acasă bate criza
În orașul olandez Amsterdam a fost deschis un restaurant unde poți veni cu mâncarea de acasă, fără ca cineva să îți atragă atenția.

În timp ce 10% din cafenelele din Amsterdam s-au închis, în ultimii doi ani, restaurantul „Basis Bar” sfidează criza economică.

Se pare că businessul este profitabil, fiind și un concept nou pe piață.

Un grup de tineri antreprenori a venit cu această idee, anticipând situația financiară precară a locuitorilor capitalei Olandei, și nu numai. Au dorit ca olandezii să poată ieși în continuare la rastaurant, fără a avea sume mari în portofele.

La Basis Bar clienților le este permis să vină cu mâncarea de acasă, fie că este deja gata, fie că mai adaugă ceva ingrediente din bucătăria localului, nimeni nu se supără. Chiar poți comanda mâncarea de oriunde vrei și să o servești aici.

Basis Bar Amsterdam

Restaurantul oferă totul… de la tacâmuri până la șervețele, cuptor cu microunde, etc.

Aici, clienții își plătesc doar băuturile pe care le consumă.

Cei din spatele afacerii au lucrat în industria de catering, dar li s-a părut că este un domeniu limitat. Își doreau o atmosferă relaxantă, unde oamenii să facă exact ceea ce vor.

„Clienții au fost în primă fază ușor confuzi, dar după ce au înțeles despre ce este vorba, s-au entuziasmat”, spune Michiel Zwart, unul dintre antreprenori.

Dacă o masă la un restaurant olandez te poate costa cel puțin 20 de euro, la Basis Bar este cu mult mai ieftin.

Antreprenorii olandezi au dorit să lovească în criza economică și le-a ieșit. Ba mai mult, a ajutat ca fiecare dintre clienți să aibă în continuare o viață socială.