Restrictii pentru vehiculele grele

Apropo.ro / 26.06.2007, 13:55
Restrictii pentru vehiculele grele
Circulatia pe drumurile nationale din 30 de judete a autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone va fi interzisa, începând de marti, în intervalul orar 11:00 - 20:00, din cauza temperaturilor ridicate prognozate de Administratia Nationala de Meteorologie. Restrictia va fi aplicata

Circulatia pe drumurile nationale din 30 de judete a autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone va fi interzisa, începând de marti, în intervalul orar 11:00 – 20:00, din cauza temperaturilor ridicate prognozate de Administratia Nationala de Meteorologie.

Restrictia va fi aplicata pe drumurile nationale, exclusiv drumurile europene, în judetele Constanta, Ilfov, Prahova, Calarasi, Tulcea, Braila, Dâmbovita, Giurgiu, Arges, Teleorman, Ialomita, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinti, Timis, Arad, Hunedoara, Caras Severin, Sibiu, Alba, Brasov, Buzau, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Iasi si Botosani, informeaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România.

Vor fi deschise circulatiei fara restrictii drumurile: DN 1A, Bucuresti – Buftea – Ploiesti – Cheia – Sacele; DN 56A, Maglavit – Simian; DN 21, Braila – Slobozia – Calarasi; DN 14, Sibiu – Medias – Sighisoara; DN 23, Focsani – Braila; Centura Municipiului Bucuresti.

Interdictia este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei se produc deformatii majore, cu pierderea stabilitatii, îmbracamintii rutiere, mentioneaza CNADNR.

Sunt exceptate de la aceasta restrictie transporturile de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala, vehiculele care participa la interventii în caz de forta majora, transporturile funerare, transporturile postale, transporturile de echipamente de prim ajutor.

De asemenea, vor fi permise transporturile pentru distribuirea de carburanti, transporturile pentru tractarea vehiculelor avariate, precum si transporturile pentru salubrizare.

Mediafax

Tags: