Retailerul de cărți Libri va deschide o librărie la Cluj-Napoca

Apropo.ro / 07.09.2007, 17:16
Retailerul de cărți Libri va deschide o librărie la Cluj-Napoca
Cel mai mare retailer de cărți din Ungaria, Libri, va intra pe piața românească prin deschiderea unei librării în Polus Center Cluj, care va fi inaugurat pe 12 octombrie. Directorul Libri România, John Holm, a declarat, joi, într-o conferință de presă,

Cel mai mare retailer de cărți din Ungaria, Libri, va intra pe piața românească prin deschiderea unei librării în Polus Center Cluj, care va fi inaugurat pe 12 octombrie. Directorul Libri România, John Holm, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că „Libri a reinventat comerțul de retail cu carte”, propunându-și să devină numărul unu în România în acest domeniu.

Noul magazin, care se dorește a fi cel mai mare din România, va avea o suprafață de 637 de metri pătrați și va oferi cititorilor circa 8000 de titluri, din care 1000 în limba engleză, 1000 în limba maghiară, iar restul în română.

„Este prima mutare de acest gen a unui retailer străin, care decide că intre pe o piață străină cu cărți în limba țării respective. Avem o colaborare foarte bună cu editurile românești”, a afirmat Holm.

Libri își propune deschiderea în următorii cinci ani a circa 20 de librării în România, în orașe de peste 300.000 de locuitori, în cadrul unor mall-uri.

Conceptul Libri a fost lansat în Ungaria în urmă cu 16 ani. Firma a avut în 2006 o cifră de afaceri de 34 de milioane de euro. Libri deține în Ungaria o rețea de 42 de librării, o librărie on-line, iar alte 5 librării sunt în curs de dezvoltare.

Holm a refuzat să dea publicității cifra care este investită în deschiderea librăriei de la Cluj-Napoca.



Tags: