Retea Warez anihilata

Apropo.ro / 14.12.2001, 19:42
Retea Warez anihilata
Autoritațile americane au anihilat, în cooperare cu alte patru țari, "o rețea globala de pirați informatici", specializata în producerea de copii ilegale de programe, distribuite pe Internet, relateaza Serviciile vamale americane au cooperat în acest scop cu


Autoritațile americane au anihilat, în cooperare cu alte patru țari, „o rețea globala de pirați informatici”, specializata în producerea de copii ilegale de programe, distribuite pe Internet, relateaza Serviciile vamale americane au cooperat în acest scop cu poliția din Australia, Marea Britanie, Finlanda și Norvegia.

Autoritațile americane au efectuat 38 de percheziții în 27 de orașe americane și au confiscat 129 de computere în cadrul operațiunii împotriva rețelei Warez, formate din mai multe grupuri de pirați, a precizat purtatorul de cuvînt Kevin Bell.

Noua persoane au fost arestate în strainatate; în cazul celor arestați în SUA, nu a fost formulata înca nici o inculpare. La Londra, anchetatorii au arestat șase persoane, acuzate de frauda, iar ancheta continua și are implicații în 20 de țari.

Prima faza a anchetei s-a concentrat asupra unui subgrup al rețelei Warez, denumit „Drink or die”, creat în Rusia în 1993 și avînd activitate în întreaga lume. „Sînt oameni motivați de profituri”, afirma Bell.

„Ei vor ca rețeaua Internet sa nu mai fie reglementata, vor ca toate programele sa poata fi copiate și puse pe site-uri de unde sa poata fi descarcate”, a adaugat el. Aceste grupuri copiaza și distribuie și muzica și filme în format digital, precum și alte forme de conținut protejat de drepturi de autor.

Sursa: Mediafax