Reteaua al-Qaida ia materiale radioactive si din Romania!

De: Dragos Tanase / 07.01.2008, 21:20
Reteaua al-Qaida ia materiale radioactive si din Romania!
Mohammed ElBaradei, directorul AIEA, declara ca reteaua al-Qaida obtine materiale radioactive din Romania, Ucraina, Kazahstan si Uzbekistan.

Mohammed ElBaradei, directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), se teme ca reteaua terorista al-Qaida pregateste un atac nuclear sau radioactiv, exprimandu-si ingrijorarea in legatura cu traficul de materiale radioactive din Romania, Ucraina, Kazahstan si Uzbekistan.

Un atac terorist al retelei al-Qaida "intr-o capitala precum Londra sau Cairo ar fi un cosmar mult mai mare decat atentatele de la 11 septembrie 2001", afirma ElBaradei intr-un interviu acordat cotidianului arab Al-Hayat, preluat de APcom.

Pentru evitarea unui asemenea "cosmar", ElBaradei recomanda "supravegherea tuturor armelor si depozitelor nucleare din lume".

SRI nu detine indicii ca al-Qaida e interesata de materiale radioactive din Romania

Purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca Serviciul Roman de Informatii nu detine niciun fel de indicii privind posibilitatea ca elemente al-Qaida sau conexiuni ale acesteia sa fie interesate de achizitii de material radioactiv din Romania.

Purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii a completat ca nici in cadrul activitatilor de cooperare externa “SRI nu a primit niciun fel de semnalari care sa sustina in vreun fel temerile directorului AIEA”.