REŢETĂ by Raluca Zenga: Pască cu brânză dulce fără aluat (gluten free)

De: Alexandra Necsoiu / 14.04.2017, 15:06
REŢETĂ by Raluca Zenga: Pască cu brânză dulce fără aluat (gluten free)
Vanatoare de oua si pui Hatchimals de Paste, pentru Raluca Zenga! Mamica ZEN ne spune cum decoreaza masa de sarbatori si ce prefera sa poarte de Paste!

Chiar daca traieste de ani buni in Dubai, Raluca Zenga, autoarea “Manualului Mamicii ZEN” si frumoasa sotie a lui Walter Zenga, respecta traditia din tara, vopseste oua, face pasca si cozonaci si pregateste haine noi, atat pentru ea cat si pentru intreaga familie. Si cum vanatoarea de oua este o mare distractie pentru copiii sai, si anul acesta Raluca se pregateste asa cum se cuvine! In plus, vedeta dezvaluie si cateva tipsuri pentru aranjarea mesei de Paste, dar si cu privire la vestimentatia aleasa in ziua de Inviere.

“Copil fiind, imi aduc aminte de bucuria de a întâmpina Paştele, pentru plăcerea de a merge la biserică cu bunica pentru a sfinţi ouăle roşii pe care o ajutasem la vopsit şi decorat, pentru frământatul (si bineînţeles savuratul!) cozonacilor, şi bineînţeles pentru hăinuţele noi pe care ştiam că le voi primi in zorii zilei de duminică.

Am păstrat tradiţia şi faţa de copiii mei, pregătindu-le straie noi şi câte-un coşuleţ de Paşte, in care le pun un iepuraş sau un ou de ciocolată, creioane sau creta, o jucărie (anul acesta la mare modă sunt puii Hatchimals, care clocesc dintr-un ou colorat cu sunete care de care mai năstruşnice!) şi o carte.

Trăim de ani buni in Dubai, şi din tradiţia anglo-saxonă am împrumutat prezenţa Iepuraşului de Paşte şi vânătoarea de ouă, Easter Egg Hunt, in care pregătesc zeci de ousoare de plastic umplute cu bomboane şi mărunţişuri şi le ascund in grădina: copiii mei şi prietenii lor, dotaţi cu coşuleţe şi simţuri ascuţite de detectivi…pornesc o aprigă cautare pentru a colectiona cât mai multe!”, spune Raluca.

Cum pregateste Raluca Zenga masa de Paste?

“Paştele a însemnat dintotdeauna şi veselia primăverii după iarna mohorâtă, un moment de renaştere şi reînnoire sufletească: de aceea masa de duminică imi place sa o aştern in culori vesele, cu buchete de flori, cu multe verdeţuri şi legume proaspete- nu este vorba doar de a ne umple stomacul, ci de bucuria de a fi impreuna cu cei dragi, fără excese alimentare şi lancezirea a la Gargantua de după! Decoraţi masa cu coşuleţe cu oua pictate si cosulete cu fructe, boluri cu salate asortate, si veţi fi mai tentate sa mâncaţi sănătos, păstrându-vă energia pentru o zi plină in familie!” , dezvaluie autoarea “Manualului Mamicii ZEN”.

Raluca Zenga prefera sa imbrace traditionala ie in ziua de Paste!

Si pentru ca este o impatimita a modei, am intrebat-o pe Mamica ZEN care ar fi vestimentatia potrivita in ziua de Paste. Se pare ca ia este preferata ei in zi de sarbatoare!

“Idei vestimentare pentru duminica in care sărbătorim Învierea Domnului? Pentru mine iia, la blouse roumaine, este una dintre alegerile preferate, actualizata cu o „cingatoare” impletita si purtata cu o fusta in tendintele primaverii, „coada de sirena”, din denim sau cu imprimeuri florale: va confera un aer proaspat, uşor bohemian, perfect pentru atmosfera festivă si suficient  de relaxat. O alternativa sunt pantalonii „ankle crop”, tăiaţi deasupra gleznei, care in acest sezon primesc o uşoară evazare retro, franjuri sau dantela.

Dar cum nu este masa de Paste fara desert…Preferatele mele sunt cozonacii împletiţi şi pasca fără făina, aromatizata cu coajă de lămâie şi stafide însiropate in rom”, a mai completat Raluca Zenga, care ne-a dezvaluit mai jos si reteta ei de pasca fara aluat!

Reteta:

Pasca cu branza dulce fara aluat (gluten free)

600g branzica de vaci fina
100g zahar – eu folosesc zahar de cocos sau stevia-
5-6 oua
100g stafide, stropite cu rom
100g smantana sau iaurt grecesc
180g unt
Un varf de praf de copt
Coaja de la 1 lamaie
Esenta de vanilie

Mod de preparare:

Batem albuşurile spuma;
Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie, branza si untul topit.
Incorporam treptat albusurile, iaurtul, praful de copt, presaram stafidele si turnam compozitia intr-o tava unsa cu puţin unt. O coacem timp de o ora in cuptorul preincalzit la 160 de grade.