Reţetă exotică: Mufete, preparat tradiţional african

De: Alexandra Necsoiu / 27.11.2018, 15:25
 Reţetă exotică: Mufete, preparat tradiţional african
Jurizările pe nevăzute se apropie cu paşi repezi de final, motiv pentru care concurenţii vin şi mai hotărâţi să pună sub cloşuri printre cele mai interesante preparate. Aşa se face că diseară, de la 20:00, pe Antena 1, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu vor fi surprinşi de o reţetă exotică ce are la bază o combinaţie între peşte, fasole şi platană, un soi de banană verde, cu o textură aparte.

Mufete, aşa se numeşte preparatul tradiţional din Angola pe care îl va pregăti Edna Bahu în această seară pentru cei trei juraţi. Această reţetă africană pe care a învăţat-o de la mama sa, bucătăreasă, este foarte populară în Africa, fiind pregătită la fiecare eveniment special, însă cei trei chefi nu vor reuşi să desluşească specificul unei farfurii ce redă gusturile şi mirodeniile unei zone cu totul şi cu totul diferite. Dacă exotismul farfuriei va fi suficient pentru a-i obţine Ednei un paşaport de trecere către etapa următoare, dar şi ce surpriză a pregătit concurenta pentru chef Dumitrescu şi soţia sa, telespectatorii pot vedea de la ora 20:00.

Tot marţi seară, chefii vor intra în lupta culinară pentru amuleta cu numărul 10, ce repune în joc un avantaj extrem de valoros, deţinut deja de Florin Dumitrescu: ”Dacă este eliminat un concurent din echipa ta, ai dreptul să-l salvezi şi să alegi alt concurent, tot din echipa ta, care să plece acasă.”. Pentru că juratul se află în topul clasamentului cu patru bonusuri câştigate, la egalitate cu Sorin Bontea, posibilitatea dublării acestui avantaj important în tabela sa iscă tensiune în platou. Tocmai din acest motiv, Cătălin Scărlătescu, cel care are doar o cartolină în acest moment, îşi propune să lupte mai aprig: ”Pur şi simplu până acum i-am lăsat pe colegii mei să câştige. Nu ştiu cum fac astăzi, dar e ziua mea.”, afirmă acesta încrezător.

”Va fi foarte dificil să aleg, m-am răzgândit de la o farfurie, la alta.”, va mărturisi chef Cătălin Petrescu, invitatul special la jurizare, după momentul degustării. Ce decizie va lua acesta, dar şi ce preparate vor găti cei trei maeştri ”Chefi la cuţite”, cei din faţa micilor ecrane vor vedea diseară, de la 20:00, pe Antena 1.