Reţeta preferată a Prinţesei Polonic: Papanaşi fierţi, nu prăjiţi!

Apropo.ro / 17.05.2018, 16:20
Reţeta preferată a Prinţesei Polonic: Papanaşi fierţi, nu prăjiţi!
Anca Lungu, recunoscută din ce în ce mai des ca Prinţesa Polonic, datorită blogului ei cu reţete delicioase, ne învaţă cum să facem papanaşi fierţi, nu prăjiţi! Aceasta este reţeta preferată din copilărie.
“Prinţesa Polonic a călătorit în timp, în urmă cu peste 20 de ani, în vremea copilăriei. Mama era în bucătărie şi modela de zor papanaşi bucălaţi, iar ea privea cu ochii mari şi nerăbdători la cum se naşte desertul ei preferat! “, a scris Anca Lungu pe blogul său culinar.
Iată reţeta:  
Ingrediente:
– 500g brânză de vaci
– 250g griş
– 3 ouă ecologice
– 100g de zahăr
– 1 lingură extract de vanilie
– coaja rasă de la o lămâie
– 100g făină pentru modelat
“E foarte simplu, dragele mele, să pregătiţi acest desert. Trebuie să amestecaţi bine de tot ingredientele, mai puţin făina pe care o păstraţi pentru modelat. Daţi o formă circulară aluatului vostru şi rulaţi-o într-o bucată de hârtie de copt sau o folie alimentară. Băgaţi viitorii papanaşi la frigider pentru cel puţin 30 de minute şi treaba e aproape gata. Când vă hotărâţi să-i savuraţi trebuie doar să-i porţionaţi, să-i modelaţi şi să-i aruncaţi într-o oală cu apă care fierbe. Când papanaşii se ridică la suprafaţă, desertul e gata. Se savurează fierbinţi, cu puţin zahăr deasupra sau simpli. E alegerea voastră!  Poftă Nebună!”, a mai spus Prinţesa Polonic.