REŢETĂ recomandată sportivilor: Barilla Bio Spaghetti Champion

De: Cristiana Trifu / 21.09.2017, 15:29
REŢETĂ recomandată sportivilor: Barilla Bio Spaghetti Champion
Preparat sănătos şi energizant, special conceput pentru oamenii pasionaţi de un stil de viaţă activ.

Trendul din ce în ce mai accentuat în direcţia unui stil de viaţă sănătos şi activ va continua să influenţeze tot mai mult agenda zilnică. Astfel, şi obiceiurile de consum ale oamenilor se vor schimba, adoptând un stil de viaţă cât mai sănătos şi un regim nutriţional asemenea. În particular, modul şi ocaziile în care pastele vor fi consumate vor suferi schimbări.

Reţetele de paste ale viitorului vor fi simple, gustoase, preparate cu atenţie pentru sănătate şi menite să ofere energie oamenilor din ce în ce mai activi. În viitor, pastele vor ajunge să fie consumate nu doar la prânz şi cină, ci şi în alte ocazii: spre exemplu, înainte sau după activitatea sportivă.

Maratoniştilor deja le este cunoscut conceptul de Pasta Party. Aceasta este şi filozofia din spatele reţetei lui Chef Adrian Şişiu, mai ales că ingredientele folosite fac parte din meniul unui sportiv profesionist, unui campion: antioxidanţi esenţiali, vitamine, fibre, acizi graşi esenţiali, proteine. Inovaţiile noastre constă în mixul perfect al ingredientelor pentru a oferi o alimentaţie gustoasă, dar în acelaşi timp, consistentă, perfectă pentru oamenii care practică constant activităţi sportive.

În viitor, Chef Adrian Şişiu îşi doreşte ca oamenii să asocieze tot mai mult pastele cu starea de bine, concept pe care s-a bazat şi reţeta propusă mai jos:

Ingrediente

200 gr Barilla Spaghetti Bio No. 5
90 gr Roşii cherry
20 gr Dovlecei
2 gr Usturoi
10 gr Muguri de pin
25 gr Alune
20 gr Ciuperci sălbatice uscate
5 gr Baby spanac
30 gr Avocado
5 gr Fulgi de migdale
20 ml Ulei de măsline extra-virgin
1 gr Sare
0,5 gr Piper

Mod de preparare

Timp de preparare : 25 minute | Timp de gătit : 10 minute

Prima dată se toacă usturoiul, apoi uşor se face o incizie a roşiilor cherry. Acestea se opăresc, iar apoi se îndepărtează pieliţa. Roşiile se taie mărunt. Următoarea operaţiune este călirea usturoiului, tăierea roşiilor, toastarea alunelor muguri de pin, ce se vor tăia mărunt. Următorul ingredient, ciupercile uscate, sunt pregătire pentru sotare şi adăugate roşiilor. Avocado-ul şi dovlecelul se pregătesc pentru tigaie, în timp ce se taie şi baby spanacul. Acesta se adaugă spre final, când pastele Barilla, deja, fierb.
În cele din urmă, adăugăm reţetei de spaghetti şi fulgii de migdale.

Beneficiile ingredientelor

Ingredientele au fost atent selecţionate pentru reţeta concepută în jurul mixului de “Future of the Pasta” şi wellbeing. Produsele alese sunt o excelentă sursă de energie, ce oferă un echilibru nutriţional, un gust delicios şi o textură excelentă. Aceste ingrediente sunt regăsite, în mod uzual, în dietele recomandate sportivilor. De exemplu: roşiile cherry sunt o sursă naturală de potasiu, bogate în vitamina C, fibre, minerale şi alte vitamine esenţiale, usturoiul are un puternic beneficiu anti-inflamator şi ajută în eliminarea toxinelor, alunele oferă protecţie sistemului cardio-vascular, fiind o sursă bogată de acizi graşi şi proteine, avocado este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, potasiu, luteină şi conţine, nu mai puţin, de 18 amino-acizi, necesari organismului pentru a forma complexul de proteine.

Mayaşii sunt de părere că “acolo unde este avocado, nu va exista foame şi malnutriţie”. Baby spanacul este o sursă incredibilă de fier, foarte bogat în vitamine şi anti-oxidanţi, vitamin K, fiind esenţial pentru cei care practică activităţi sportive, are acizi graşi de tip Omega 3.