Reţetă vegetariană: Plăcinta de dovleac a Aliciei Silverstone

De: Andra Voiculescu / 25.04.2020, 16:13
Reţetă vegetariană: Plăcinta de dovleac a Aliciei Silverstone

Alicia Silverstone, actriţă şi fotomodel de origine americană, devenită celebră după apariţia în videoclipul celor de la Aerosmith şi rolurile din Clueless (1995) şi Batman & Robin (1997), este cunoscută, de asemenea, ca fiind o activistă vegană, apărătoare a drepturilor animalelor şi ecologistă, şi mama unui băieţel, Bear Blu, pe care a ales să îl crească tot cu dietă vegană. 

Pe blogul său – „The Kind Life” (https://thekindlife.com/)  – am găsit o mulţime de reţete vegane, iar cea de plăcintă cu dovleac şi tofu de mai jos ni s-a părut incredibil de uşor de făcut, mai ales pentru cei vegani sau care ţin post.

Placintă de dovleac cu tofu

6 porţii

Ingrediente

     1 cutie piure de dovleac

     ½ cană sirop de arţar

     ½ linguriţă sare

     1 linguriţă scorţişoară măcinată

     ½ linguriţă de ghimbir măcinat

     ¼ linguriţă cuişoare măcinate

     1 linguriţă allspice măcinată, opţional

     ½ linguriţă nucşoară măcinată, opţional

     2-3 linguri amidon de porumb pentru a consolida umplutura de plăcintă

     1 pachet de tofu moale

     1 coajă de plăcintă vegană necoaptă

Paşi:

Preîncălziţi cuptorul până la 220°C.

Amestecaţi dovleacul şi zahărul.

Se adaugă sare, condimente, amidon şi tofu, se amestecă bine. Turnaţi amestecul în coaja de plăcintă şi coaceţi timp de 15 minute. Coborâţi focul la 175°C şi coaceţi încă 60 de minute.

Se răceşte şi se serveşte.


NOTĂ: Nu folosiţi tofu cu conţinut scăzut de grăsimi.

Poftă bună!

 

Sursa foto: Hepta – Bestimage / PETA via Bestimage