Rețete ouă umplute: 11 rețete de ouă umplute

Apropo.ro / 23.11.2012, 18:15
Ouăle umplute se pot face oricând, precum salata boeuf, nu doar la mese festive. Se pot prepara cu diverse umpluturi și sub diferite feluri. Vezi dacă printre cele 11 rețete de ouă umplute ce urmează se află și preferatele tale.

Ouăle umplute sunt bune de servit la orice masă din zi, dar și pentru orice vârstă. În cazul celor mici se pot face diverse figurine numai bune de înfulecat pe nerăsuflate, dar care să nu îi îngreuneze digestia. Le puteți prepara chiar și împreună. Le va mânca cu plăcere.

Printre cele mai cunoscute umpluturi pentru ouă se numără cele cu brânză, pateu, cu șuncă și ciuperi, cu maioneză sau fără. Încearcă și tu una din cele 11 rețete de ouă umplute.

1. Rețetă ouă umplute cu pateu de ficat, ardei gras și telemea

Ingrediente ouă umplute cu pateu de ficat , ardei gras și telemea

 

 – ouă fierte (după preferințe, câte doriți)
 -maioneză (gălbenușe, muștar, ulei) 
 -pate de ficat de pui 
 -condimente (vegeta, sare, piper) 
 -pătrunjel 
 -smântână
 -ardei gras (sau gogoșar murat) 
 -morcov fiert 
 -piper boabe 
 -brânză telemea 
 -margarină (sau unt) 
 
oua umplute
 
Mod de preparare ouă umplute cu pateu de ficat , ardei gras și telemea
 
Se fierb ouăle, după care se taie ouăle în jumătate, cu atenție, se scoate gălbenușul și se pune într-un castron.
Se amestecă pateul de ficat cu gălbenușul, se condimentează după gust. Se pune și puțină maioneză, și dacă doriți pătrunjel tocat.
Din maioneza pe care o avem luam jumătate și amestecăm cu o lingură de smântână. Se face un pat din acest amestec care se întinde pe o farfurie sau platou.
Amestecul pentru umplut se poate pune într-o pompă dacă dorești să faci oameni de zăpadă din ouă.
Pentru capurile oamenilor de zăpadă faci o pastă din brânză, margarină și puțină smântână. Din morcov faci pălăria, nasul, boabele de piper pot fi ochii și nasul omului de zăpadă.
Ardeiul se taie cubulețe mici și se ornează ouăle tăiate pe jumătate, în cazul în care nu faci figurine.
 
2. Rețetă cu ouă umplute cu anchois
 
Ingrediente ouă umplute cu anchois
 
– 10-12 ouă
– 5-6  cepe
– 3 fileuri de anchois
– 2 felii pâine albă fărâmițată (numai miezul)
– 1 ardei rosu iute (posibil si uscat)
– 3 gălbenușuri crude
– 2 linguri de unt
 
Mod de preparare ouă umplute cu anchois
 
 Se fierb ouăle tare, se taie în jumătate și se scot cu grijă gălbenușurile care se sfărâmă și se amestecă împreună cu ceapa tăiată mărunt, ardeiul roșu tăiat mărunt, miezul de pâine și cu anchois. Se încorporează 3 gălbenușuri crude. 
 Între timp se încinge cuptorul la temperatură medie spre mică 160 grade, se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se umplu cu amestecul de mai sus jumătățile de ou, se pune în tavă umplutura rămasă și deasupra se pun ouăle umplute. Se pune pe fiecare ou puțin unt și se coace cam 20 min. 
 
3. Rețetă ouă umplute cu pate de ficat și maioneză
 
oua umplute
 
Ingrediente ouă umplute cu pate de ficat și maioneză
 
– 4 ouă fierte tari
-2 linguri pate de ficat
– o lingură de unt
– sare
– piper
– câteva fire de pătrunjel verde

Mod de preparare ouă umplute cu pate de ficat și maioneză

Ouăle se curăța de coajă și se taie în două, pe lung. Se scot gălbenușurile, care se pasează, apoi se adăugă pateul și untul. 

Se amesteca toate până se obține o pastă omogenă, apoi se condimentează după gust cu sare și piper. 
Jumătățile de ou (albușurile fierte) se umplu apoi cu această pastă, folosindu-se o linguriță, după care se ornează fiecare cu câteva frunze de pătrunjel.
 
4. Rețetă ouă umplute cu ton
 
Ingrediente ouă umplute cu ton
 
– 6 ouă fierte tare
– o conservă de ton în ulei
– 3 linguri ceapă tocată foarte fin
– 2 căței de usturoi pisați
– o linguriță muștar clasic
– 3 linguri maioneză
– sare și piper după gust
 
Mod de preparare ouă umplute cu ton
 
Fierbeți ouăle în apă cu sare, minim 10 minte ca să vă asigurați că albușul și gălbenușul sunt tari.
 
Tăiați apoi oul în jumătate, puneți albușurile de-o parte și gălbenușurile într-un alt bol. Farmitati gălbenușurile cu furculița, adăugați tonul scurs de ulei și restul ingredientelor. Amestecați totul foarte bine. Dacă umpleți ouăle cu lingurița, umplutură nu e musai să fie foarte fină, dacă însă umpleți ouăle cu șprițul, e bine să o dați prin blender, pentru a fi cât mai fină. Umpleți ouăle și așezați-le pe platou, peste sos. Pentru sos am amestecat ½ cană de maioneză cu jumatate cană de iaurt.
 
oua umplute cu ton
 
Ouă umplute cu ton
 
5. Rețetă de ouă umplute cu cașcaval și sos de iaurt
 
Ingrediente ouă umplute cu cașcaval și sos de iaurt
 
– 20 ouă
 – 3 cutii iaurt
 – 400 gr.maioneză
 – 6 linguri cașcaval dat prin razătoarea mică
 – 5 linguri castraveciori murați, tăiați mărunt
 – 3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel
 – sare, piper
 
Mod de preparare ouă umplute cu cașcaval și sos de iaurt
 
Se fierb ouăle cca 15 min. După ce s-au răcit și decojit, se taie în jumătăți pe lungime. Gălbenușurile se pasează și se amestecă cu cașcavalul, castraveții murați, o cutie cu iaurt, maioneza atât cât trebuie (compoziția să nu fie prea fluidă, încât să curgă de pe ou), se mai pune sare și piper după gust. Se umplu jumătățile de ouă cu această compoziție, se pun într-un vas, iar deasupra se toarnă sosul preparat din maioneza rămasă, iaurtul și verdeață tocată mărunt. Mod de servire Se servesc rece, ca aperitiv.
 
6. Rețetă cu ouă umplute cu ciuperci
 
Ingrediente ouă umplute cu ciuperci
 
– 6 ouă
– 200 g ciuperci din conservă
– 1 ceapă verde (tocam doar puțin din partea verde)
– 1 lingură mare cu unt
– câteva fire de pătrunjel verde
– cașcaval râs
– 2 linguri maioneză
– sare
– piper
– 1 cățel usturoi
– 1 lingura unt pentru prăjit
 
Pentru decor:
– 2 linguri maioneză
– frunze de pătrunjel verde
 
oua cu ciuperci
 
Mod de preparare ouă umplute cu ciuperci
 
Fierbem ouăle astfel încât să fie tari. Le lăsăm să răcească. În acest timp călim ciupercile tocate într-o lingură de ulei, în care am călit puțin un cățel de usturoi înainte(doar cât să dea puțină aroma uleiului).
Lăsăm ciupercile să se răcească, apoi le amestecăm cu gălbenușurile ouălelor pe care le-am curățat de coajă și le-am tăiat pe lungime, puțină ceapă verde tocată, 1 lingura unt, cașcaval râs, maioneză. sare, piper. Frecam bine compoziția până se omogezizeaza.
Umplem ouăle apoi le decoram cu maioneză și frunze de pătrunjel. Le punem la frigider câteva ore înainte să servim. 
 
7. Rețetă ouă umplute cu piept de pui și cașcaval
 
Ingrediente ouă umplute cu piept de pui și cașcaval
 
-10 ouă fierte tari
– 1 piept de pui fiert în supă
– 80-100 g cașcaval
– 1/2 morcov fiert în supă
– 2 castraveți acri
– 1/2 gogoșar murat
– 1 peperoni
– 2-3 linguri de smântână
– 1 gălbenuș de ou crud
– 1 lingura de muștar
– 100 ml ulei
– 2 linguri faina
– 1 linguriță bază pentru mâncăruri
– câteva fire de pătrunjel
– câteva roșii cherry sau măsline
– zeamă de la o jumătate de lămâie sau 1 lingura de oțet
– sare, piper după gust
oua umplute
 
Mod de preparare ouă umplute cu piept de pui și cașcaval
 
Curățați ouăle tăiate în două (vezi video), scoateți gălbenușul pe care îl puneți într-un bol, dar mai păstrați două-trei bucăți pentru râs deasupra. Tocați mărunt pieptul de pui și râdeți cașcavalul. Tocați castraveții foarte mărunt și stoarceți-i de zeamă și tocați câteva bucățele de gogoșar.
Opăriți faina într-un ibric mic în care ați pus 3-4 linguri de ulei, lăsați puțin pe ochiul mic, apoi amestecați energic cu un țel cu 70 ml apă clocotită și puțină sare. Lăsați să se răcorească și răsturnați-o într-un bol, adăugați muștarul, gălbenușul crud, sare, piper, apoi amestecați cu țelul incorporând uleiul. La urma adăugați smântâna și zeamă de lămâie.
Adăugați în bolul cu gălbenușuri fierte 3 linguri din maioneza, castraveții acri, cubulețele de gogoșar, pieptul de pui, cașcavalul râs, morcovul fiert tocat foarte fin, bază pentru mâncăruri, piper, putină verdeață și omogenizați compoziția.
Umpleți generos cu această compoziție jumătățile de ou și așezați-le pe un platou. Puneți pe fiecare câte o linguriță din sosul de maioneză și decorați cu fâșii de gogoșar, verdeață, râdeți deasupra, pe razătoarea mică, gălbenuș fiert. Puteți decora și cu felii subțiri de peperoni, castravete, roșii cherry, măsline, etc. Pe același platou puteți așeza și alte aperitive pe care le preparați cu umplutură și maioneză rămase.
 
8. Rețetă ouă umplute cu legume
 
Ingrediente ouă umplute cu legume
 
– Ouă
– Morcovi
– Țelină rădăcina
Cartofi
– Mazăre verde conserva
– Fasole verde conserva
– Roșii proaspete
– Brânza telemea de oi
– Unt
– Smântână
– Pătrunjel verde
– Piper măcinat
– Sare
 
oua umplute
 
Mod de preparare ouă umplute cu legume
 
Ouăle se spală, se dezinfectează, se trec prin jet de apă rece, se fierb fină ajung de consistență tare, se răcesc, se curăță de coajă și se taie în două pe lungime. Morcovii, țelina, cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se răcesc, se curăță de coajă și se taie cuburi mici. Roșiile se spală, se taie rondele cu grosimea de 1 cm. Pătrunjelul verde se curăță, se spală ; jumătate din cantitate se taie mărunt. Mazărea și fasolea verde conservă se scurg de lichid, se trec prin jet de apă rece ; fasolea se taie bucăți mici. Brânza telemea se spală și se rade fin. Untul se alifiază.
 
Gălbenușurile de ou se amestecă cu unt, smântâna și sare obținând o pastă omogenă. Pasta obținută se amestecă cu cartofi, țelină, pătrunjel tăiat mărunt, morcovi, mazăre, fasole, piper, sare și brânza telemea. Cu această compoziție se umplu ouăle (albușurile fierte). Ouăle umplute se montează pe câte o felie de roșie și se ornează cu frunze de pătrunjel verde.
 
9. Rețetă ouă umplute cu ardei
 
Ingrediente ouă umplute cu ardei
 
-5 ouă medii
-5 linguri de Ajvar dulce (pasta de ardei)
-2 linguri de smântână
-1/2 linguriță de muștar
-1/3 legătura pătrunjel
-sare
-piper
-bucatele de ardei roșu pentru garnitură
 
oua umplute
 
Mod de preparare ouă umplute cu ardei
 
Se înțeapă ouăle la capătul rotund și se fierb timp de 9 minute în apă fierbinte pentru a se întări. Se curăța de coajă reci, se curăța de pielita și se taie în două pe lungime.
 
 Se scot gălbenușurile și se zdrobesc cu furculița, Se amestecă omogen cu pastă de ardei, smântâna și muștarul. Se spala pătrunjelul, se zvânta și se toacă frunzele mărunt. Amestecul de gălbenuș se condimentează cu sare și piper și se încorporează cam o lingură de pătrunjel.
 
 Se pune amestecul într-o pungă de șprițuit cu vârful în formă de stea și se umplu ouăle în mod egal. Se așează ouăle pe un platou și se presara cu restul de pătrunjel și cu bucățele de ardei roșu, după gust.
 
10. Rețetă ouă umplute în stil italian
 
Ingrediente ouă umplute în stil italian
 
-12 ouă
– 50 g prosciutto
– 4 linguri parmezan ras
– 2 linguri arpagic proaspăt
– 5 măsline verzi tăiate mărunt
– 4 linguri ardei roșu tocat
– 1 linguriță de muștar Dijon
– 8 linguri de smântână
– 2 linguri de maioneză
– 1 usturoi
 
oua umplute
 
Mod de preparare ouă umplute în stil italian
 
Ouăle se fierb tari. După ce au fiert, se lasa să se răcească și se decojesc cu grijă. Se taie pe jumătate și se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se pun într-un bol și se zdrobesc cu o furculiță. Se adăugă ardeiul și măslinele tocate mărunt, muștarul, smântână, maioneză și usturoiul zdrobit, prosciutto tăiat mărunt. Se amestecă bine până se omogenizează. Albușurile se umplu cu acest amestec. Se presară parmezan ras pe deasupra.
 
11. Rețetă ouă umplute cu somon afumat
 
Ingrediente ouă umplute cu somon afumat
 
– 6 ouă mari, fierte tari
 
– 75 g felie de somon afumat, tocată mărunt
 
– 2-3 lingurițe de icre de somon
 
– 5 linguri de maioneză
 
– 1 linguriță de muștar iute
 
– 1 lingura de capere (sau castraveciori murați), bine scurse și tocate mărunt
 
– sare
 
– piper alb, măcinat
 
– mărar proaspăt, tocat mărunt
 
– fire de mărar proaspăt, pentru ornat
 
– câteva fâșiuțe subțiri de somon afumat, pentru ornat
 
– câteva foi de salată, pentru servit
 
oua umplute
 
Mod de preparare ouă umplute cu somon afumat
 
Se curăța ouăle de coajă și se taie în jumătate, pe lungime. Cu o linguriță se scoate gălbenușul.
 
Se amestecă într-un castronel gălbenușul cu sare, piper alb, somon afumat, maioneza, muștar, capere și mărar. Se obține o pastă care se omogenizează cât mai bine.
 
Folosind o linguriță se umplu jumătățile de ou cu pastă din castronel. Se așază foile de salat pe farfurii și se servesc câte 3 jumătăți de ou, ornate cu icre, fâșiuțe de somon afumat și mărar proaspăt.