Reținerile din dosarul privatizarilor survin unor noi probe

Apropo.ro / 29.11.2006, 10:29
Reținerile din dosarul privatizarilor survin unor noi probe
Reținerea funcționarilor ministeriali Dorinel Mucea și Mihai Donciu, precum și a consultanților internaționali Stamen Stanchev și Vadim Benyatov a survenit unor noi probe, administrarea acestora determinând anchetatorii sa schimbe masurile preventive

Reținerea funcționarilor ministeriali Dorinel Mucea și Mihai Donciu, precum și a consultanților internaționali Stamen Stanchev și Vadim Benyatov a survenit unor noi probe, administrarea acestora determinând anchetatorii sa schimbe masurile preventive luate iniațial.

Biroul de presa al Ministerului Public a comunicat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca masura reținerii celor patru a fost determinata, în principal, „de administrarea unor noi probe”, fara sa ofere alte detalii.

Potrivit articolului 145 din Codul de procedura penala (Cpp), organul judiciar impune obligații pe parcursul urmaririi penale, iar în caz de încalcare a aceastora cu rea-credința, procurorul poate dispune schimbarea masurii obligarii de a nu parasi localitatea cu cea de arestare.

„În caz de încalcare cu rea-credința a masurii aplicate sau a obligațiilor, masura obligarii de a nu parasi localitatea va fi înlocuita cu masura arestarii preventive, în condițiile prevazute de lege. Organul de poliție desemnat de organul judiciar care a dispus masura verifica periodic respectarea masurii și a obligațiilor de catre învinuit sau inculpat, iar în cazul în care constata încalcari ale acestora, sesizeaza de îndata procurorul, în cursul urmaririi penale, sau instanța, în cursul judecații”, se stipuleaza în alineatul 3 al articolului 145 Cpp.

Marți noaptea, dupa mai multe ore de audieri, procurorii i-au reținut, pentru 24 de ore, pe funcționarii ministeriali Dorinel Mucea și Mihai Radu Donciu, acuzați de tradare prin transmiterea de secrete de stat. dar și pe consultanții internaționali Stamen Stanchev și Vadim Benyatov Don, acuzați de spionaj în legatura cu privatizarile unor societați române importante.

Mediafax