Retragerea trupelor SUA din Europa ar putea fi încetinita sau oprita

Apropo.ro / 27.07.2007, 09:04
Retragerea trupelor SUA din Europa ar putea fi încetinita sau oprita
Pentagonul ar putea încetini sau opri procesul de retragere a fortelor americane stationate în Europa Occidentala, pe fondul violentelor din Irak si Afganistan si al tensiunilor cu Rusia, relateaza Der Spiegel în editia electronica. Comandamentul fortelor americane în Europa

Pentagonul ar putea încetini sau opri procesul de retragere a fortelor americane stationate în Europa Occidentala, pe fondul violentelor din Irak si Afganistan si al tensiunilor cu Rusia, relateaza Der Spiegel în editia electronica.

Comandamentul fortelor americane în Europa (EUCOM) a confirmat pentru publicatia Suddeutsche Zeitung ca Pentagonul, condus de secretarul Apararii Robert Gates, ar putea retrage mai putine efective americane de la bazele sale din vestul Europei decât se preconizase.

Potrivit unui plan anterior, întocmit în 2002 de fostul secretar al Apararii Donald Rumsfeld si aprobat de Congres, Statele Unite urmau sa îsi reduca trupele din Europa de la 62.000 la 28.000, pâna în 2012. Scopul planului era sa creeze o forta mai flexibila, care sa poata fi desfasurata mai rapid în cazul unor amenintari cum sunt cele teroriste.

Mediafax