Returul Diviziei A a fost amanat

Apropo.ro / 01.03.2005, 09:45
Returul Diviziei A a fost amanat
Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a stabilit, luni, datele de desfașurare a etapelor din Divizia A, în urma deciziei de amînare a returului pentru o saptamîna. Astfel, etapele din returul Diviziei A se vor desfașura dupa urmatorul program: etapa a XVI-a

Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a stabilit, luni, datele de desfașurare a etapelor din Divizia A, în urma deciziei de amînare a returului pentru o saptamîna.

Astfel, etapele din returul Diviziei A se vor desfașura dupa urmatorul program: etapa a XVI-a – 12 martie; etapa a XVII-a – 19 martie; etapa a XVIII-a -2 aprilie; etapa a XIX-a -9 aprilie; etapa a XX-a -16 aprilie; etapa a XXI-a – 23 aprilie; etapa a XXII-a – 27 aprilie; etapa a XXIII-a - 30 aprilie; etapa a XXIV-a - 7 mai; etapa a XXV-a – 14 mai; etapa a XXVI-a – 18 mai; etapa a XXVII-a – 21 mai; etapa a XXVIII-a – 28 mai; etapa a XXIX -a – 11 iunie; etapa a XXX-a – 15 iunie.

Adunarea Generala a LPF a luat decizia de amînare și a meciurilor din Cupa României dupa urmatorul program: prima manșa a semifinalelor – 13 aprilie;  returul semifinalelor –  4 mai; finala – 18 iunie.

„Etapele de Cupa României încurcau programul echipei naționale, dar pîna la urma sezonul s-a întins pîna pe 18 iunie. Dupa doi ani am reușit sa amîn campionatul. Anul acesta s-a datorat intemperiilor și a programului echipei Steaua, care a solicitat amînarea meciului cu Rapid. Toata lumea a fost de acord cu amînarea campionatului”, a spus președintele LPF, Dumitru Dragomir. 

Badea: Amînarea returului va produce perturbari în programul echipelor

Președintele Consilului de Administrație al FC Dinamo, Nicolae Badea, prezent luni la Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a declarat ca amînarea cu o saptamîna a returului Diviziei A va produce perturbari în programul echipelor.

„Amînarea campionatului va produce mari perturbari în programul echipelor, care și-au facut anumite planuri. Aceasta decizie nu avantajeaza Steaua sau alta echipa, însa problema ramîne: care va fi programul echipelor în aceste condiții meteo? Sa vedem cum vor reuși antrenorii sa îi aiba pe jucatori pregatiți suta la suta, pentru ca nu trebuie sa se piarda nimic din acumularile din perioada de pregatire”, a spus Badea, dupa ședința Adunarii Generale a LPF, care a decis, luni, amînarea cu o saptamîna a startului returului campionatului.

Nicolae Badea a afirmat ca a fost la prima și totodata ultima ședința a Adunarii Generale a LPF la care participa. „Nu cred ca este cazul sa mai particip. În privința drepturilor TV, credeam ca lucrurile vor merge pe un traseu normal”, a comentat Badea.

Oficialul dinamovist a precizat ca modul în care s-a votat în cadrul Adunarii Generale a lasat de dorit. „Trebuie sa se cîștige în rigurozitatea procedurii, o democrație în devalmașie nu poate da progres. Daca am fi reuniți în forma de galerie, am avea mare succes”, a spus Badea.

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat ca Nicolae Badea a venit la ședința Adunarii Generale la insistențele sale. „Badea n-a venit niciodata. I-am spus: «Este o ședința importanta pentru cluburile noastre, nu poți lipsi», iar Badea mi-a raspuns: «O sa-mi calc pe inima și o sa vin»”, a subliniat Becali.

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, ca Adunarea Generala Extraordinara a decis ca drepturile de televizare sa aparțina în continuare LPF, deși cluburile Steaua, Dinamo și Rapid au cerut modificarea articolului 64 privind drepturile de televizare.”Și de acum înainte drepturile de televizare sînt ale LPF. Steaua, Dinamo și Rapid au cerut modificarea în sensul ca sînt de acord cu contractul care se deruleaza în prezent, dar din 2007 drepturile sa devina individuale. Adunarea Generala nu a fost de acord cu acest lucru. Toate celelalte cluburi au refuzat, iar Gino Iorgulescu s-a abținut”, a spus Dragomir.

Pițurca: Decizia amînarii returului ar fi trebuit sa se ia peste doua zile

Selecționerul României, Victor Pițurca, a declarat, luni, ca decizia amînarii returului Diviziei A ar fi trebuit sa se ia peste doua zile, cînd s-ar fi știut mai bine cum va fi vremea în perioada urmatoare, informeaza Federația Româna de Fotbal (FRF).

„Din punctul meu de vedere, poate ca aceasta decizie definitiva nu ar fi trebuit sa se ia azi (n.r. – luni), ci peste doua zile, cînd am fi știut mai bine care urmeaza sa fie evoluția climei în România în urmatoarea saptamîna. Și poate ca s-ar fi putut amîna startul returului doar pîna miercurea viitoare, pe 9 martie. Dar, daca așa s-a hotarît și daca vremea nu ne permite derularea normala a Diviziei A, nu putem decît sa ne adaptam”, a spus Pițurca.

Selecționerul a menționat ca decizia de amînare a returului este în dezavantajul echipei naționale. „Este evident ca aceasta decizie dezavantajeaza echipa naționala, întrucît jucatorii susceptibili de a fi convocați pentru meciurile cu Olanda și Macedonia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2006, vor avea în picioare doar doua partide oficiale de campionat. Este foarte important ca jucatorii, îndeosebi cei reveniți în țara, sa aiba posibilitatea de a disputa cît mai multe meciuri oficiale. Dar, din pacate, nu te poți pune cu capriciile naturii”, a comentat Pițurca.

Mircea Sandu: Amînarea Diviziei A este un inconvenient pentru naționala

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, luni, dupa Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) ca amînarea campionatului „este un inconvenient pentru naționala”.

„Ca sa cureți o suprafața de peste un hectar ai nevoie de ustensile, de oameni, probabil e foarte greu. Din datele pe care le avem de la institutul de meteorlogie terenurile vor îngheța. Este o protecție pentru jucatori, dar este și un inconvenient pentru echipa naționala, deoarece se pierd o etapa de cupa (n.r. – Cupa României) și una de campionat”, a mai spus Mircea Sandu.

Președintele FRF a precizat ca propunerea de amînare a returului Diviziei A nu a venit din partea sa. „Am avut o discuție cu Dumitru Dragomir și eu am propus sa începem pe 9 martie. Conducatorii de cluburi au spus ca nu pot sa ia toate masurile pentru a pune în siguranța participarea jucatorilor și atunci s-a hotarît reluarea Diviziei A pentru data de 12 februarie”, a precizat Mircea Sandu.

Mircea Sandu a mai spus ca nu știe de ce nu a fost invitat la Adunarea Generala extraordinara a LPF și selecționerul Victor Pițurca și a refuzat sa se pronunțe în legatura cu drepturile de televizare.

Întrebat daca este o victorie a Diviziei A calificarea Stelei în optimile de finala ale Cupei UEFA, Sandu a spus: „În primul rînd e o victorie a Stelei, pentru ca trebuie sa ne raportam la tot ce au facut ei, ca pregatire și ca tactica, prin susținerea lui Gigi Becali, pentru ca nu e ușor sa stai doua saptamîni în pregatire în afara granițelor, plus deplasarea în Spania cu cîteva zile înainte de meci. Este și campionatul, unde a aparut o echipa ca Farul, care a creat destul de multe surprize și a reușit meciuri foarte bune, mai este Bacaul care pîna la urma este o surpriza pentru ca, deși a pierdut un numar destul de mare de jucatori valoroși, a reușit sa obțina niște rezultate meritorii. Deci putem spune ca este și un rezultat al competiției interne”.

Mediafax