Reușita unei vacanțe culinare perfecte

De: Dragos Tanase / 15.03.2012, 12:40
Adevărații pasionați de vacanțe culinare pot fi deosebiți de amatori prin faptul că au carnețele de degustare și nu concep să plece într-o călătorie lipsită de noi experiențe gustative.

Ingredientele unei vacanțe gastronomice sunt lecțiile de gătit, degustările de vinuri și răsfățul cu brânzeturi, ciocolată sau alte produse pe perioada vizitării unei noi destinații. Din ce în ce mai mulți români pasionați de bucătăriile internaționale aleg să meargă în tururi gastronomice, al căror preț începe de la câteva sute de euro.

GALERIE FOTO

Prăjituri delicioase

Prăjituri delicioase

Vacanțele gastronomice au două tipuri de turiști:

– Pe de o parte, sunt turiștii pasionați sau chiar specializați pe degustări de tot felul (vinuri, ciocolată, cafea, trufe), care pleacă în vacanță în primul rând pentru acest lucru. Aproape 5% din persoanele preocupate de gastronomie merg în vacanțe gastronomice pentru a face tururi culinare, potrivit datelor din piață.

– Pe de altă parte, sunt turiștii care participă la diverse festivaluri gastronomice (festivalul berii, festivalul clătitelor) și care se duc mai mult pentru atmosfera din locul respectiv și mai puțin pentru a pătrunde rafinamentul unui anume tip de mâncare ori al unei băuturi.

Citește mai multe detalii despre „Gustul unei vacanțe perfecte”, pe Businessmagazin.ro