Revansa in Romania?

Apropo.ro / 22.01.2002, 08:45
Revansa in Romania?
Presedintele FRB, Iosif Armas, a anuntat ieri ca aproape l-a convins pe managerul lui Leonard Doroftei, Ivon Mitchel, ca ploiesteanul sa-si apere titlul în România. Mitchel l-a invitat pe Armas pe 1 martie în Canada, atunci urmînd sa fie puse la punct si ultimele detalii în legatura cu meciul

Presedintele FRB, Iosif Armas, a anuntat ieri ca aproape l-a convins pe managerul lui Leonard Doroftei, Ivon Mitchel, ca ploiesteanul sa-si apere titlul în România. Mitchel l-a invitat pe Armas pe 1 martie în Canada, atunci urmînd sa fie puse la punct si ultimele detalii în legatura cu meciul revansa

Cînd a sosit duminica în România, însotindu-l pe Leonard Doroftei, managerul boxerului român, Ivon Mitchel, a spus ca asteapta propuneri din partea oamenilor de afaceri pentru ca urmatorul meci al lui Doroftei sa se dispute acasa. „Daca oferta cea mai buna pentru noi va veni din România, Dorin va boxa aici”, a spus canadianul.

Iosif Armas, presedintele FRB, a anuntat înca dinainte de întoarcerea campionului mondial în tara ca va face tot ce se poate ca Doroftei sa lupte în fata propriilor fani. „Am început negocierile pentru meci cu Ivon Mitchel înca din masina, pe cînd ne întorceam duminica seara de la Ploiesti. Am continuat sa discutam apoi la hotelul Marriott si, în principiu, pot sa va spun ca ne-am înteles. A fost flexibil la negocieri, dar înca nu am cazut de acord asupra sumei pe care o voi pune în joc. S-au facut speculatii ca vom apela la banii contribuabililor. Vreau sa se înteleaga clar ca Guvernul sau Ministerul Tineretului si Sportului nu va suporta nici un ban de la buget „, a declarat Armas.

Ivon Mitchel a sustinut declaratiile oficialului român. „Vreau sa încheiem un acord cu oamenii din România pentru ca meciul revansa al lui Dorin sa se dispute acasa. Sînt optimist pentru viitorul discutiilor”, a spus canadianul. Armas si Mitchel au purtat o noua runda de negocieri aseara, iar astazi, înainte de plecarea ultimului la Montreal, ei se vor întîlni din nou. Surse oficiale afirma însa ca, în aceste zile, desi se pare ca s-a ajuns la un numitor comun, nu se va semna nici un contract. Mitchel l-a invitat pe presedintele FRB pe 1 martie în Canada, atunci urmînd sa fie puse la punct si ultimele detalii în legatura cu meciul revansa al lui Doroftei. Pe 1 martie, Interbox organizeaza la Montreal o gala profesionista în care va boxa campionul mondial al versiunii WBC, categoria supermijlocie, Eric Lucas, dar si românul Adrian Diaconu.

„O batrînete fericita pentru mama!”

Întrebat în cadrul conferintei de ieri ce va face cu banii pe care i-a cîstigat în urma victoriei în fata lui Raul Balbi, Leonard Doroftei a spus cu vocea gîtuita de emotie: „În primul rînd, vreau sa termin casa pe care am început-o, la Ploiesti, pentru mama mea. Cînd am fost mic, ea m-a crescut singura si s-a chinuit cu mine. Acum eu vreau sa-i asigur o batrînete fericita. Daca în tinerete nu s-a bucurat îndeajuns de viata, macar acum sa simta ca a trait pe acest pamînt”. Apoi el a adaugat ca s-a gîndit sa construiasca si o sala de box care sa dea sportului românesc cît mai multi campioni.

Balbi sau Zoff, viitorul adversar

În meciul urmator, Leonard Doroftei l-ar putea întîlni pe argentinianul Raul Balbi, pe care l-a deposedat de centura de campion WBA, sau pe italianul Stefano Zoff, cel mai bine clasat pugilist dupa român în cadrul aceleiasi versiuni. „Daca pîna pe 5 februarie argentinianul Balbi nu va cere conducerii WBA sa i se acorde revansa, Doroftei nu mai este obligat sa boxeze cu el, chiar daca are prevazuta revansa în contract”, a declarat managerul Ivon Mitchel. Acesta a lasat sa se înteleaga ca Interbox ar fi mai interesata de un meci cu italianul, care se pare ca si-ar fi dat si el acordul de principiu.
Sursa:www.prosport.ro