REVELION 2017: Cât costă cea mai ieftină petrecere de Revelion în Bucureşti şi la munte – FOTO

De: Cătălina Matei / 28.12.2016, 11:14
REVELION 2017: Cât costă cea mai ieftină petrecere de Revelion în Bucureşti şi la munte - FOTO
Câţiva organizatori de petreceri de Revelion din Capitală şi unii proprietari de pensiuni şi hoteluri de la munte au redus preţurile pentru a-i atrage, pe ultima sută de metri, pe cei care încă nu s-au decis unde vor petrece noaptea dintre ani. Câţiva organizatori de petreceri de Revelion din Capitală şi unii proprietari de pensiuni şi hoteluri de la munte au redus preţurile pentru a-i atrage, pe ultima sută de metri, pe cei care încă nu s-au decis unde vor petrece noaptea dintre ani.

În Bucureşti, sunt în continuare zeci de oferte cu petreceri organizate de Revelion, majoritatea fiind în cluburi, baruri şi restaurante. Preţurile încep de la 100 de lei, la petrecerile unde şi mâncarea şi băutura se plătesc, dar, în medie, variază între 250 şi 300 de lei pentru petrecerile ,,all-inclusive”, care includ mâncarea, băutura alcoolică şi non-alcoolică şi recitaluri de muzică sau mixaj live.

Printre petrecerile exclusiviste din Capitală se numără ,,Revelionul Black & White”, organizat la Palatul Parlamentului, unde ţinuta este obligatorie în culorile alb şi negru. Meniul, care include, printre altele, macaroons cu brânză de capră, brioşă pufoasă cu peşte alb afumat şi muşchiuleţ de porc în crustă de piper negru cu piure de rădăcinoase, este inspirat din mesele servite la Casa Regală a României. Preţul unui bilet variază între 675 de lei şi 900 de lei de persoană, în funcţie de cât de aproape este masa de ringul de dans.

O altă petrecere este Balul Vienez, organizată la Carul cu Bere, din Centrul Vechi al Capitalei. Orchestra Wiener Walzer va aduce fermecătorul bal vienez în buricul târgului bucureştean, iar formaţii româneşti vor întreţine atmosfera până în zorii zilei, spun organizatorii. Meniul este în armonie cu tema evenimentului, respectiv foie gras de raţă servit cu dulceaţă de ceapă, file de păstrăv cu sos de citron cu unt şi antricot de viţel cu sos alb şi garnitură de piure de cartofi cu pesto, morcovi şi zuchinni sote. Preţul este de 510 lei, iar majoritatea biletelor disponibile au fost vândute, dar, pe internet, pentru ultimele bilete disponibile preţul a fost redus la 459 de lei de persoană.

O reducere similară este şi la petrecerea de Revelion organizată la Hanu’ lui Manuc, un ansamblu medieval modernizat, cu o istorie de peste 200 de ani, parte a fostei Curţi Domneşti a Bucureştilor. Mesenii vor fi întâmpinaţi, alături de alte preparate, cu pastramă din piept de raţă cu dulceaţă de afine pe pat de rondele de nectarine, cu somon pregătit cu salvie şi sos de lime pe crustă de aluat franţuzesc şi antricot de viţel de Olanda cu sos de vin servit în crustă de Pancetta şi acompaniat de budincă de cartofi dulci. Pentru acest festin şi pentru muzica live şi DJ-ul care va mixa toată noaptea, oaspeţii vor trebui să plătească 510 lei de persoană, iar dacă grupul e mai mare de 15 persoane, atunci preţul se va reduce la 459 de lei pentru fiecare.

Petrecere de Revelion este şi la Berăria H, acolo unde sunt aşteptaţi să concerteze Loredana şi Bosquito. Şi aici, biletele sunt împărţite pe zone, în funcţie de apropiere de scenă. Astfel, un bilet în zona mov costă 450 lei, unul în zona albastră -550 de lei, unul în zona galbenă- 650 de lei, iar cel în zona verde ajunge la 750 de lei. Preţurile includ contravaloarea open bufet pe durata evenimentului, open bar băuturi nealcoolice şi alcoolice pe durata evenimentului şi contravaloarea biletului de acces la spectacol emis de organizatorul spectacolului.

Tot în Bucureşti, sâmbătă, 31 decembrie 2016, de la ora 17:00, în Piaţa George Enescu, de lângă Ateneul Român, Primăria Capitalei organizează o petrecere de Revelion în aer liber. Printre artiştii care vor concerta se numără Delia, Loredana, B.U.G. Mafia, Holograf, Andreea Bălan, Ştefan Bănica Jr., Proconsul, Corina, Vunk, What’s Up, Adda, Voltaj, Pepe, Mihail şi Camioane în Mulţime. Intrarea va fi liberă, iar, potrivit PMB, peste 300 de metri pătraţi de ecrane led de înaltă rezoluţie vor fi folosite pe scenă cât şi în piaţă, pentru a transmite imagini live din spectacol.

„Clădirile istorice din zona Biblioteca Central Universitară şi Palatul Regal vor face parte din scenografia show-ului, fiind îmbrăcate în veştminte de gală cu ajutorul a 400 de lumini inteligente! Momentul culminant de la miezul nopţii, când vom păşi în noul an, va fi marcat de un grandios foc de artificii, pe durata a 11 minute, creat cu ajutorul a aproximativ patru tone de materiale pirotehnice”, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei, remis marţi MEDIAFAX.

Şi la munte mai sunt disponibile camere pentru închiriere în perioada Revelionului, chiar şi vile cu totul, pentru cei care vor să petreacă noaptea dintre ani cu un grup mai mare de prieteni.

În funcţie de numărul de stele ale hotelului, preţul unei camere variază, în medie, între 80 şi 200 de lei pe noapte. Foarte puţine hoteluri mai au inclusă în ofertă, însă, masa din noaptea de Revelion, pentru că aproape toate pachetele au fost achiziţionate. Doar în cazul în care unul dintre clienţii care a achiziţionat deja pachetul renunţă la acesta, hotelul îl scoate din nou la vânzare, redus chiar şi cu 50% în unele situaţii.

În cazul celor care vor să închirieze o vilă de Revelion, în Sinaia, de exemplu, o vilă cu 7 camere, în care se pot caza 16 persoane, se poate închiria cu 2.700 de lei pe noapte, pentru o perioadă de cel puţin 3 nopţi. La Odorheiul Secuiesc, o vilă cu 5 camere, pentru 10 persoane, se închiriază cu 4.500 de lei, pentru o perioadă de 5 nopţi. La Moeciu, o casă cu 4 camere şi 16 locuri de cazare se poate închiria, pentru o perioadă de 5 nopţi, cu 6.000 de lei. Cei mai mulţi proprietari care nu au găsit, deocamdată, clienţi pentru a le închiria casele de Revelion, sunt dispuşi să negocieze şi să scadă preţul. Nu cu mai mult de 30-35%, însă, fiindcă, spun majoritatea, costurile cu încălzirea casei sunt ridicate şi nu îşi permit să reducă foarte mult chiria.