REVELIONUL pe mapamond (Poze)

De: Gabriela Voicu / 01.01.2013, 11:00
REVELIONUL pe mapamond (Poze)
Noua Zeelandă și Australia sunt primele țări care au sărbătorit Anul Nou 2013. Cerul din Sydney, Hong Kong, Londra sau Moscova a fost luminat cu focuri impresionante și costisitoare de artificii, în timp ce alte capitale au suspendat celebrarea publică a sfârșitului de an.

Noua Zeelandă și Australia sunt primele țări care au sărbătorit Anul Nou 2013. Peste 1,5 milioane de persoane au asistat la un foc de artificii deasupra Golfului Sydney, care a luminat faimoasa sa Operă. Show-ul a fost creat pe muzica artistei pop Kylie Minogue.

„Evenimentele organizate de Anul Nou la Sydney sunt cunoscute în lumea întreagă și sunt văzute de peste un miliard de persoane, nu doar pentru că este primul mare spectacol din 2013, ci pentru că este cel mai frumos”, a declarat Clover Moore, primarul orașului.

Grecii au pășit în noul an cu un discurs optimist al premierului Antonis Samaris, care le-a promis acestora că partea cea mai rea a crizei financiare a trecut și a declarat 2013 „un an al speranței”.

VEZI GALERIA FOTO!

Revelion în Australia

Venezuela a anulat toate festivitățile publice specifice Anului Nou după ce starea de sănătate a președintelui venezuelean Hugo Chavez, bolnav de cancer, s-a înrăutățit. Susținători ai liderului au petrecut ziua de 31 decembrie 2012 rugându-se în timpul slujbelor ținute în Caracas.

În New York, artistul sud-coreean Psy a cântat alături de rapperul american MC Hammer pentru locuitorii care au sărbătorit sosirea anului nou în Times Square.

În Sri Lanka, numeroși credincioși au marcat începutul lui 2013 prin ceremonii religioase.

În Columbia, pe 31 decembrie a fost respectată o tradiție populară care constă în arderea păpușilor „vechiului an”, făcute din carton, cârpe și rumeguș și care simbolizează lucrurile rele din anul care tocmai a trecut.