Revoltător! O colegă a lui Moise Guran a fost violată, ziua, în centrul Bucureştiului

De: Nicoleta Nicolae / 11.09.2013, 13:53


Revoltător! O colegă a lui Moise Guran a fost violată, ziua, în centrul Bucureştiului
Iată mărturisirea de pe Facebook a prezentatorului Moise Guran.

“Vă mărturisesc că mi s-a urcat sângele în cap în această dimineaţă când am aflat că una dintre colegele noastre a fost ieri violată. S-a întâmplat în plin centrul Capitalei, la ora 16, atenţie! la intersecţia dintre străzile Dorobanţi şi Ştefan cel Mare. Deci la 300 de metri de Guvern, în plină zi, în plin centrul Capitalei României. Nu o să vă dau foarte multe detalii despre acest caz căci este o anchetă în desfăşurare, dar pentru cine nu ştie e un mic părculeţ acolo… de fapt un spaţiu verde cu trei boscheţi şi cinci copaci. Oricum, sute de maşini care trec pe minut pe acel bulevard, sunt zeci de oameni care trec pe minut pe acel trotuar iar colega noastră, povesteşte că în timp ce violatorul o trăgea din stradă a ţipat, a strigat, a făcut semne disperate către oamenii care treceau pe acolo dar aceştia au întors pur şi simplu capul în altă parte.
Nici nu pot să-mi imaginez trauma prin care trece şi o asigurăm cu toţii că suntem alături de ea. Oricum, cu această ocazie am aflat şi eu că jumătate dintre colegele mele poartă în geantă un spray paralizant. Sunt fete tinere, decente, intelectuale care nici măcar nu au o ţinută provocatoare. Probabil multe dintre doamnele şi domnişoarele care nu îşi permit să circule cu un taxi sau cu o maşină personală se simt în acest moment expuse doar pentru că trebuie să circule pe stradă de la serviciu şi până acasă.  
Statisticile poliţiei române spun că în medie la fiecare 10 ore în România este înregistrată raportat un viol. Nu o tentativă, nu o hărţuire ci un viol consumat. Câte agresiuni asupra femeilor or fi în total numai Dumnezeu ştie.
Aşa că astăzi la România în Direct vă invit pe toţi să spuneţi ce credeţi că ar trebui să facă autorităţile pentru a evita astfel de situaţii? Dar vă bazaţi pe poliţişti sau fiecare suntem pe cont propriu în această junglă numită România? Vă încurajez, dacă aţi trecut prin astfel de experienţe, să sunaţi la radio şi să ne povestiţi. Puteţi declara un nume fals, identitatea dvs este perfect protejată, dar vă rog să sunaţi şi să ne spuneţi cum facem să reducem acest fenomen”.