Revolutia „15 octombrie” se intampla si in Romania

Apropo.ro / 14.10.2011, 18:45
Revolutia
Pe 15 octombrie, oameni din toate orasele europene vor iesi in strada pentru un protest global, dupa ce 15.000 de persoane au paralizat in 6 octombrie Wall Street, protestand la New York impotriva bancherilor si a celor 1% in mainile carora se gasesc puterea, profitul si resursele.

Occupy Bucharest se aliaza demersului Occupy Romania si Global Revolution, un demers apolitic impotriva coruptiei, asa-zisului capitalism romanesc si a pseudo-libertatii din Romania.

Probabil ca cei mai multi dintre voi ati primit invitatii pe Facebook la evenimentul numit „15 octombrie”, anuntat la nivel mondial.

Ideea a prins si in Romania, astfel ca pentru maine a fost anuntat un protest in Piata Unirii din Capitala, incepand cu ora 10.00, urmand ca multimea sa se indrepte apoi spre Piata Universitatii.

Cei care vor sa se revolte impotriva coruptiei, violentei si abuzurilor de orice natura, transmit prin intermediul site-urilor de socializare un indemn spre solidarizare.

Desi protestul se doreste a fi unul al oamenilor liberi, neafiliati politic sau oricarei alte miscari, sindicalistii anunta si ei ca ar fi de acord sa participe.

Watch live streaming video from globalrevolution at livestream.com

Planul unei revolte globale incepute odata cu incidentele de pe Wall Street se extinde, iar zilnic apar sute de anunturi pentru miscari de protest in toate marile orase de pe continente.

Protestul mondial a fost gandit inca de la mijlocul acestui an, cand a fost creat site-ul whatis-theplan, unde mii de persoane au dezbatut probleme care trebuie combatute in lume.

„Uniti intr-o singura voce, le vom transmite politicienilor si elitei financiare care-i deserveste ca noi, oamenii de rand, suntem singurii care ne putem decide viitorul. Nu suntem o marfa nici pentru politicieni, nici pentru bancheri! Pe 15 octombrie ne vom intalni in Piata Unirii pentru a initia schimbarea globala pe care o dorim cu totii. Vom demonstra pasnic, vom vorbi despre care este solutia cea mai buna pentru noi de a rezolva aceasta criza financiara si morala; si vom protesta pana cand vom reusi”, este mesajul prin care organizatorii vor sa-i atraga pe locuitorii Capitalei.

Vei fi acolo?