Rezultate finale ALEGERI EUROPARLAMENTARE: PNL obține aproape 18 % din voturi în județul Bacău, printre cele mai bune rezultate din țară

Apropo.ro / 27.05.2014, 10:37
Rezultate finale ALEGERI EUROPARLAMENTARE: PNL obține aproape 18 % din voturi în județul Bacău, printre cele mai bune rezultate din țară
PNL a obținut aproape 18 la sută din voturile electoratului în județul Bacău, fiind printre cele mai bune rezultate din țară câștigate de liberali, în timp ce PDL se află la polul opus, cu 7,78 la sută, la fel ca și PMP, cu 5,92 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor finale prezentate de Biroul Electoral Județean Bacău, Alianța PSD-UNPR-PC a obținut cele mai multe voturi și în județul Bacău, respectiv 45,85 la sută din opțiunile electoratului, următoarele formațiuni în preferințele băcăuanilor fiind PNL, cu 17,46 la sută, unul dintre cele mai bune rezultate din țară.

La polul opus, cu rezultate printre cele mai slabe la nivel național, obținute în județul Bacău, se află PDL, cu 7,78 la sută din voturile electoratului, și PMP, cu 5,92 la sută.

În ceea ce-l privește pe Mircea Diaconu, fostul liberal a obținut 5,75 la sută din preferințele electoratului din județul Bacău.

Prezența la urne în județul Bacău a fost de 32,37 la sută, aproape opt procente din voturile exprimate fiind nule.

Potrivit rezultatelor parțiale anunțate, luni după-amiază, de Biroul Electoral Central, după centralizarea rezultatelor din 99,99 la sută din secțiile de votare, Alianța PSD-UNPR-PC a obținut 37,60 % din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmată de PNL cu 15 %, PDL cu 12,23 %, independentul Mircea Diaconu cu 6,81 %, UDMR cu 6,30 % și PMP cu 6,21 %.