Rezultate record pentru Honda

Apropo.ro / 06.02.2002, 09:51
Rezultate record pentru Honda
Honda Motor Co. Ltd, al doilea constructor auto nipon, a anunțat o creștere puternica a rezultatelor sale din trimestrul al treilea, datorata nivelului scazut al yenului și vînzarilor satisfacatoare din Japonia și din Statele Unite Profitul operațional consolidat

Honda Motor Co. Ltd, al doilea constructor auto nipon, a anunțat o creștere puternica a rezultatelor sale din trimestrul al treilea, datorata nivelului scazut al yenului și vînzarilor satisfacatoare din Japonia și din Statele Unite

Profitul operațional consolidat a crescut cu 60,7%, la 154,78 miliarde de yeni (1,17 miliarde de dolari), în perioada octombrie-decembrie, rezultat conform cu previziunile.

Profitul net a progresat cu 73,8%, la 82,26 miliarde de yeni, de asemenea un record, iar profitul pe acțiune s-a situat la 84,42 yeni.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 11,4%, la 1.756 miliarde de yeni, datorita popularitații modelului Odyssey și a vînzarilor semnificative înregistrate de automobilul Fit.

Însa elementul determinant a fost moneda nipona, care s-a depreciat cu 16 yeni, în medie anuala, pe parcursul trimestrului trei, pentru a ajunge la 124 yeni/dolar, contribuind cu 38,5 miliarde de yeni la profitul operațional.

Deprecierea yenului marește valoarea veniturilor obținute în strainatate. Ținînd cont de exporturi, analiștii estimeaza ca Honda realizeaza circa 80-90% din profitul operațional în America de Nord.

Honda este singurul constructor auto nipon care publica rezultate trimestriale. Toyota Motor Corp. și Nissan Motor Co., filiala a constructorului francez Renault, ar trebui sa înregistreze, de asemenea, rezultate record pe ansamblul exercițiului financiar.

Înainte de anunțul companiei, acțiunile Honda au încheiat ședința bursei de Tokyo în scadere cu 4,48%, la 5.120 yeni.

Honda și-a menținut previziunile pentru întregul exercițiu, estimînd ca va consemna un profit operațional de 550 miliarde de yeni, în creștere cu 35%, și un profit net de 330 miliarde de yeni, în creștere cu 42%.

Compania urmeaza sa beneficieze de nivelul scazut al yenului și în perioada ianuarie-martie, însa nu suficient de mult pentru a-și modifica previziunile financiare pentru întregul an.

Sursa:www.mediafax.ro

Tags: