Rezultatele sportivilor români la CM de lupte

Apropo.ro / 22.09.2007, 14:12
Rezultatele sportivilor români la CM de lupte
Trei sportivi români, Mihai Stroia, Rareș Chintoan și Cristina Croitoru, au concurat, vineri, la Campionatele Mondiale de lupte de la Baku (Azerbaidjan), niciunul dintre ei nereușind sa obțina calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, informeaza site-ul

Trei sportivi români, Mihai Stroia, Rareș Chintoan și Cristina Croitoru, au concurat, vineri, la Campionatele Mondiale de lupte de la Baku (Azerbaidjan), niciunul dintre ei nereușind sa obțina calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, informeaza site-ul oficial al competiției.

Mihai Stroia a concurat la categoria 96 de kilograme la lupte libere și a fost învins în 16-imi, de rusul Hadzhimurat Gatsalov. Stroia a pierdut și în recalificari, în fața turcului Hakan Koc, și a ocupat locul 31 în clasamentul final.

La categoria 120 kg, Rareș Chintoan a ocupat locul 34, penultimul, dupa ce a fost învins în primul tur de Artur Taymazov, din Uzbekistan.

În competiția feminina, Cristina Croitoru a fost învinsa în primul tur al categoriei 48 kg de Mariya Stadnik, din Azerbaidjan, și a încheiat competiția pe locul 38, ultimul.

Competiția feminina va continua sâmbata și duminica, România urmând sa fie reprezentata de Mihaela Radoi (51 kg), Ana Maria Paval (55 kg), Georgiana Paic (59 kg), Mihaela Sadoveanu (63 kg) și Ana Maria Paic (72 kg).

Pâna acum, trei luptatori români au obținut calificarea la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing: Ștefan Gheorghița (locul 5 la categoria 74 kg la lupte libere), Virgil Munteanu (locul 7 la categoria 55 kg la lupte greco-romane) și Eusebiu Diaconu (locul 3 la categoria 60 kg la lupte greco-romane). Obiectivul stabilit de FR Lupte pentru aceasta ediție a Campionatelor Mondiale era calificarea a trei sau patru sportivi la JO.