Richard, bărbatul care a ales să trăiască liber, pe străzi (Video & Poze)

Apropo.ro / 05.03.2013, 12:00
A deveni un locuitor al străzii este o alegere, după cum mulți susțin. Așa simt gustul libertății.

În lume există multe persoane care aleg să devină oameni ai străzii, deși dispun de bunuri materiale care să le asigure un trai decent. Există însă și persoane care ajuns în stradă forțați de împrejurări.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

GALERIE FOTO

Richard R

Richard R. și marea sa pasiune: pianul

Unii dintre ei trăiesc cu sentimentul de libertate așa cum nu îl pot ințelege altfel, iar alții sunt cu lacrimi în ochi pentru că au ce nu și-au dorit.

Bărbatul din povestea de azi a ales să-și trăiască libertatea fără a avea nimic pe numele lor. Richard din Anglia este cel care a dat totul pe nimic, am spune noi, dar pentru el înseamnă tot ce și-a dorit. Astăzi călătorește și împărtășește celorlalți experiențele sale, pe blogul său. Da, știm, este un homeless foarte special.

Richard R

La o baie

Richard Roberts, fost acordor de piane, a avut un apartament cu dotări moderne. Pentru tot s-a împrumutat la bancă, iar mai apoi abia îi mai ajungeau banii de pe-o zi pe alta.

Într-o zi a realizat că bunurile pe care le posedă sunt inutile: „Îmi amintesc cu exactitate o după-amiază în apartamentul meu, în timp ce mă uitam la televizorul LCD și m-am întrebat când am mai stat așa ultima dată? Nu aveam timp de asta. M-am uitat la Playstation-ul meu pe care nici măcar nu îl atinsesem. Am realizat că singurul lucru bun din casă este un duș rece care să mă trezească. Restul, poate să dispară pentru că nu îmi folosește„, povestește Richard.

Richard R

Asta-i viața de homeless? Cu bere și calculator?

Așa a realizat că poate vinde bunurile personale pentru a deveni un om liber, fără datorii la stat, care să călătorească oriunde își dorește.

Zis și făcut, Richard a pus spre vânzare multe din lucrurile pe care le avea, a mai dus ceva și pe la părinți (el mai are și doi frați acasă, în Oxford), totul pentru a deveni homeless. Din casă a păstrat câteva haine pe care le-a pus într-un rucsac și a păstrat o bicicletă.

Astăzi, Richard Roberts este fericit că nu aparține unui singur loc de pe Planetă și că se poate plimba oriunde îi trece prin minte sau și-a dorit vreodată.

Richard R

Doarme pe unde apucă

Nu a fost încurajat de prieteni, dar nici nu l-au vorbit de rău. Mulți îl consideră un ciudat pentru alegerea sa, și sunt curioși de cum se descurcă el pentru a trăi.

Nu încurajez să facă și alții asta. Așa am ales eu. Sunt și mai fericit că am scăpat de toate datoriile, în doar un an și jumătate. Acum mă simt mai liber„, spune bărbatul.

Nu avem nevoie de lucruri materiale pentru a fi fericiți. Cei înțelepți spun asta din vremuri străvechi. Din păcate societatea în care trăim devine pe zi ce trece mai materialistă...”, a mai adăugat Richard.

Richard R

Richard R….Sus, sus, la munte sus

Regizorul britanic Matt Hopkins a realizat câteva materiale documentar cu Richard, precum și cu altii ca el pentru EnglandYourEngland unde este relatată viața reală a unor oameni cu povești interesante.

Dintre toți subiecții doar Richard are un blog, unde este scris frecvent cum se descurcă, unde doarme, ce mănâncă, care este viața lui. Richard și-a început blogul în decembrie 2011, iar ceea ce scrie și face se poate încadra la cele de călătorie prin prisma visului său – de a se plimba prin lume.

mama lui Richard R

Mama lui Richard R. alături de o româncă. Împreună găteau pentru un grup de orfani

Postează imagini cu locurile în care doarme, pe acoperișuri, bănci în parcuri, în curtea spitalelor, împreună cu alți semeni ai străzii. Uneori se mai întâlnește cu vechii prieteni care îi mai fac o cinste cu o masă caldă și o bere bună. În tot acest timp, Richard nu a renunțat la a acorda piane pe oriunde merge și este nevoie de el.