Rihanna, dată afară dintr-o moschee după o ședință foto „inadecvată”

De: Marian Andrei / 22.10.2013, 10:08
Cântăreața Rihanna a fost rugată să părăsească incinta marii moschei din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, unde a inițiat o ședință foto neprevăzută, considerată "inadecvată".

Starul pop, care a susținut un concert sâmbătă seara la Abu Dhabi, a postat pe Instagram câteva fotografii în care apare în curtea marii moschei, îmbrăcată în costum negru și cu capul acoperit de văl, dar cu buzele rujate și cu unghiile date cu ojă roșu carmin.

În unele poze, cântăreața a adoptat posturi provocatoare, întinsă pe marginea unei fântâni sau ghemuită, cu brațele pe piept.

„Artista a efectuat o vizită privată, fără să se prezinte și fără organizarea în prealabil a vizitei împreună cu administrația”, a declarat direcția marii moschei Sheikh Zayed într-un comunicat postat pe site-ul său.

A fost rugată să plece înainte să intre în moschee, după ce a făcut fotografii care nu corespund cu statutul sacru” al lăcașului, iar direcția moscheii se va asigura că vizitatorii „nu vor face poze inadecvate și nu se vor așeza într-un mod lipsit de respect”, se adaugă în comunicat.

Considerată una dintre cele mai mari moschei din lume, ce poate adăposti până la 40.000 de credincioși, marea moschee Sheikh Zayed este o clădire din marmură albă, înconjurată de fântâni.

Moscheea, una dintre principalele atracții turistice din capitala Emiratelor Arabe Unite, este deschisă vizitatorilor de religie non-musulmană. În sala de rugăciuni se află cel mai mare covor țesut de mână din lume.