Ringo Starr lansează un curs online de tobe

De: Nicoleta Lepădatu / 23.11.2021, 06:27
Ringo Starr lansează un curs online de tobe

Ringo Starr vrea să împărtășească puțină pace și dragoste – și experiența sa de toboșar pentru una dintre cele mai faimoase trupe din toate timpurile.

Starr a lansat un curs online despre tobe și colaborare creativă, legendarul percuționist al The Beatles făcând echipă cu platforma MasterClass pentru cursul din 12 părți, în care Ringo Starr împărtășește abordarea sa față de tobe și procesul creativ.

Cursul acoperă elementele de bază ale instrumentului, compoziție și „cantului cu sentiment”, prin demonstrațiile de tobe ale lui Ringo Starr și „povestirea sinceră” a vieții sale, inclusiv timpul petrecut cu Beatles și cu trupa lui, All-Starr, conform MasterClass. În plus, Starr împărtășește principiile sale pentru colaborarea cu alți creatori și despre menținerea unui spirit pozitiv.

„Dacă pot da un sfat, este să iubești ceea ce faci”, a spus Starr într-o declarație oferită de platforma MasterClass. „La cursul meu, nu numai că îi voi învăța pe studenți cum să cânte la tobe, ci și cum să aducă creativitatea în tot ceea ce sunt pasionați și să-i inspir să lucreze la ceva ce le place.”

Ringo Starr, născut Richard Starkey la 7 iulie 1940, s-a alăturat lui Paul McCartney, John Lennon și George Harrison în 1962 pentru a forma The Beatles, unul dintre cele mai influente grupuri rock ale secolului al XX-lea. Starr însuși a primit nouă premii Grammy și a fost inclus de două ori în Rock & Roll Hall of Fame, mai întâi ca membru Beatles și apoi ca artist solo.

Între 1970 și 2021, Starr a lansat 20 de albume solo de studio și două EP-uri în calitate de cântăreț, compozitor, producător și baterist. De asemenea, Starr a apărut în mai mult de 15 filme și a câștigat un premiu Oscar pentru „Let It Be” din anii 1970 pentru partitura melodiei, alături de colegii săi de trupă Beatles.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Trupa The Beatles este în mod oficial prezentă pe platforma TikTok