Riscă închisoarea, pentru că a făcut publice numele violatorilor ei

De: Marian Andrei / 23.07.2012, 17:00
Riscă închisoarea, pentru că a făcut publice numele violatorilor ei
O tânără de 17 ani din Statele Unite riscă să facă închisoare pentru că, nemulțumită de pedepsele primite de doi tineri care au violat-o, le-a publicat numele pe Twitter.

Savannah Dietrich din Louisville a declarat jurnaliștilor că se simte frustrată pentru că atacatorii săi au primit pedepse atât de îngăduitoare. Ea a povestit că, în august – anul trecut, după o petrecere la care s-a consumat alcool, doi tineri pe care îi cunoștea au agresat-o sexual. Mai mult, la câteva luni după eveniment, ea a descoperit că tinerii au făcut și poze în timpul violului, pe care le-au distribuit prietenilor lor.

În mod normal, numele victimelor violurilor nu sunt făcute publice, însă Savannah și familia ei au spus că nu doresc anonimatul, ci vor ca toată întâmplarea să fie cunoscută de opinia publică.

După ce a publicat numele violatărilor săi pe Twitter, Savannah a adăugat: „Nu îi voi proteja pe cei care mi-au facut viața un iad”.

Cei doi tineri și-au recunoscut vina pe 26 iunie și urmează să fie condamnați luna viitoare. Între timp, avocatul lor a cerut ca Savannah să fie „pedepsită” pentru faptul că a violat confidențialitatea unui proces cu minori și nu a respectat interdicția judecătorului de a nu divulga informații, tânăra fiind pasibilă de o pedeapsă de 180 de zile de închisoare și o amendă de 500 de dolari.