Riscurile la care te supui, când dansezi rock!

De: Dragos Tanase / 07.07.2014, 09:30
Riscurile la care te supui, când dansezi rock!
Deși headbanging-ul este considerat, în general, un stil de dans inofensiv, medicii germani au raportat cazul unui bărbat în vârstă de 50 de ani care a dezvoltat un hematom pe creier, în ianuarie 2013, la 4 săptămâni de la participarea acestuia la un concert al trupei heavy metal britanice Motörhead.

Totuși, headbanging-ul este un gen de dans care constă în mișcări violente ale capului sincronizate cu muzica rock/ heavy metal. De altfel, pacientul s-a plâns de migrene violente, care s-au agravat de la o zi la alta.

Medicii i-au descoperit un hematom subdural (o hemoragie traumatică ce constă în acumularea de sânge între foițele arahnoide și dure ale meningelui, cauzând compresie locală sau generalizată a creierului), pe care l-au tratat prin trepanație – procedură chirurgicală care implică perforarea craniului pentru extirparea tumorilor și eliminarea cheagurilor de sânge.

Hematoamele subdurale se formează de obicei în urma traumatismelor craniene și poate apărea la mai multe săptămâni de la șoc. Hematoamele provoacă o comprimare treptată a creierului.

Și când te gândești că alții au de câștigat de pe urma muzicii! În urmă cu 3 ani, un suedez de 42 de ani era în culmea fericirii după ce medicii l-au diagnosticat cu dependența de muzică. Ca „tratament”, statul îi plătește biletele la concerte.

Detalii despre cazuri similare atribuite headbanging-ului, pe gandul.info!