Rivalii în cai putere la Salonul Auto de la Geneva 2013

Apropo.ro / 10.03.2013, 16:00
Ca la fiecare salon auto din ultimul timp, și la Geneva 2013 asistăm la rivalități în premieră între modelele proaspăt lansate.

Care sunt cele mai interesante confruntări de la salonul elvețian, între cele mai importante premiere:

Ferrari LaFerrari vs. McLaren P1: 1.000 – 1.000

Ferrari LaFerrari vs. McLaren P1

Primul Ferrari de serie cu propulsie hibridă și cel mai avansat tehnologic din istoria cunoscutului producător italian: Ferrari LaFerrari. versus urmașul teribilului McLaren F1, mașină britanică de top, născută din obsesia pentru perfecțiunea sportivă: McLaren P1.

Italianul are un motor V12 pe benzină de 800 CP și un motor electric de 163 CP, puterea totală a sistemului hibrid botezat „HY-KERS” ridicându-se la 963 CP (cuplul motor maxim se cifrează la 900 Nm).

Britanicul combină un motor termic mai modest, un V8 twin-turbo, cu un motor electric, puterea maximă rezultată ajungând la 916 CP, iar cuplul motor maxim la 900 Nm (ca la Ferrari).

Lamborghini Veneno vs. Bugatti Veyron Grand Sport Venet: 5 – 2

Lamborghini Veneno vs. Bugatti Veyron Grand Sport Venet

Grupul VAG se poate lăuda de acum cu două super-bijuterii pe patru roți, pentru că la Salonul Auto Geneva 2013 am avut parte atât de încă o ediție speciale a cunoscutului Bugatti Veyron, cât și de o mașină-surpriză: noul Lamborghini Veneno.

Veneno e mult mai exclusivist decât celelalte două supercaruri, deoarece se va fabrica în doar trei exemplare (care, evident, au deja cumpărători). În plus, Lamborghini Veneno costă mai mult decât celelalte două modele la un loc, plus un Veyron „normal” – pentru că factura fiecărui dintre cele trei exemplare se ridică la 3 milioane de euro.

Citește mai multe detalii despre rivalitățile de pe scena Salonului Auto de la Geneva 2013, pe Promotor.ro