Ro Army, echipa Armatei Române,calificată pentru finala „Bravo, România!”

De: Nicoleta Nicolae / 30.05.2016, 12:41
Ro Army, echipa Armatei Române,calificată pentru finala „Bravo, România!”
Au înlocuit paşii în cadenţă cu coregrafii atent studiate şi onorurile militare cu muzică exersată la dificile ore de canto.

Ro Army, echipa Armatei Române, este ultima care s-a calificat pentru marea finală „Bravo, România!” de la Antena 1. Membrii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazu” au sărit în ajutorul Asociaţiei Veteranilor Militari şi Veteranilor cu dizabilităţi din Bucureşti şi au câştigat pentru ei cecul de 5.000 de euro al ediţiei şi calificarea în finala care se va difuza sâmbăta aceasta, pe 4 iunie, de la ora 20.00. Marele premiu pus în joc la finală este de 20.000 de euro.

Subofiţeri, instructori, comandanţi de pluton şi chiar un colonel au strigat „drepţi” pe scena „Bravo, România!”, unde au reuşit să impresioneze juriul cu dăruirea, pasiunea şi dorinţa lor de a ajuta. Şi deşi scena a fost un mediu nou pentru ei, au ridicat „armele” şi au învins.

Asociaţia Veteranilor Militari şi Veteranilor cu dizabilităţi îşi propune să constuiască primul centru de refacere, recuperare şi reabilitare pentru militarii veterani si veteranii cu dizabilitati. Militarii care poartă urmele războaielor din Irak şi Afganistan strâng bani pentru un centru de refacere şi tratament. Întorşi din misiunile în care ţara i-a trimis, după luni de spitalizare şi nenumărate operaţii, au nevoie de îngrijiri pentru tot restul vieţii. Daniel Porumb a fost paraşutist. După o misiune în Irak a rămas paralizat de la gât în jos. A urmat multe tratamente, merge cu regularitate la Spitalul Militar, dar va avea nevoie de îngrijire toată viaţa. Valentin Zamfir a fost în aceeaşi misiune cu Daniel. Lui Eugen Mănăila i-a fost sfârtecat piciorul într-un atac al talibanilor în Afganistan, în 2010, când se întorcea dintr-o misiune de cercetare şi de luptă. Sunt aproape 200 de militari români răniţi în războaiele din Balcani, Irak şi Afganistan. Vor să poată fi trataţi acasă, să facă recuperare aici şi să nu mai fie nevoiţi să meargă peste hotare la tratamente.