Robert De Niro, respins de Francis Ford Coppola pentru rolul din trilogia „Nașul”

Apropo.ro / 21.11.2013, 09:00
Robert De Niro, respins de Francis Ford Coppola pentru rolul din trilogia
Consacrat drept unul dintre cei mai buni și iubiți actori de la Hollywood după roluri faimoase ca în "Mean Streets" sau "Taxi Driver", este aproape de neconceput ca lui Robert De Niro să îi fie refuzat vreun rol.

Iubitorii cunoscutei serii „The Godfather/ Nașul” știu cu siguranță că rolul lui Santino „Sonny” Corleone din primul film al francizei este interpretat de James Caan. Un lucru mai puțin cunoscut este că Robert De Niro, care i-a dat viață tânărului Vito Corleone doi ani mai târziu, a participat la audiții pentru primul film al lui Coppola, dar a fost respins în ciuda unei probe video fermecătoare.

Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo

Actorul, astăzi în vârstă de 70 de ani, nu avea nici 30 de ani la momentul probei. În înregistrarea video, tânărul De Niro apare purtând o pălărie neagră din fetru și o cămașă gri încheiată până la gât în timp ce se rotește în încăpere înainte să dea ochii cu camera.

Motivul pentru care De Niro a fost respins ar putea fi vârsta lui fragedă din acea perioadă, potrivit părerilor vehiculate pe internet. Alte surse bine documentate atrag atenția asupra fricțiunilor existente între studioul Paramount și regizor – astfel, alegerea lui Al Pacino în rolul principal al lui Michael Corleone ar fi fost permisă de Paramount doar dacă Ford Coppola îl distribuia pe James Caan în rolul lui Sonny.

Ulterior, Coppola a comentat astfel prestația lui De Niro de la audiții: „A fost spectaculos, dar a fost un Sonny în postura de criminal, ceva ce nu s-ar vinde niciodată”.