Robert Downey Jr., cel mai bine plătit actor din producția „The Avengers”

Apropo.ro / 17.05.2012, 09:28
Robert Downey Jr., cel mai bine plătit actor din producția
Robert Downey Jr. este considerat cel mai bine plătit actor din mega-producția "The Avengers", el primind suma de 50 de milioane de dolari.

Actorul din „Iron Man”, Robert Downey Jr., se bucură de cel mai mare câștig de pe urma apariției în „The Avengers”. Din acest motiv a devenit și cel mai bine plătit actor al mega-producției americane.

El a fost remunerat cu suma de 50 de milioane de dolari, spre deosebire de ceilalți colegi de platou precum Chris Evans, Chris Hemsworth, Jeremy Renner sau Mark Ruffalo, care au încasat sub 5 milioane de dolari, fiecare, pentru rol.

Chiar și Samuel L. Jackson și Scarlett Johansson nu au avut onorarii foarte mari, ci au câștigat de două ori mai mult decât cei mai sus enumerați.

Downey a știut să se impună în fața producătorilor, astfel că el va primi bani din fiecare peliculă Marvel care îl va avea în prim-plan pe Iron Man.

„The Avengers” a reușit să facă încasări record, în mai puțin de 20 de zile: 1 miliard de dolari. La acest capitol se află pe locul trei, locul doi fiind ocupat de „Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II” – 1,32 de miliarde de dolari, iar pe locul 1 este „Avatar” al lui James Cameron – 2,8 miliarde de dolari și „Titanic” – 2,2 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, încasările mari ale lui Robert Downey Jr. sunt sub câștigurile anumitor actori sau regizori din blockbustere.

Johnny Depp a făcut 250 de milioane de dolari din seria „Pirates of the Caribbean”, în timp ce regizorul Michael Bay a făcut de pe urma „Transformers„, în 2007, „doar” 80 de milioane de dolari.