Robert Downey Jr. şi Paul Thomas Anderson vor realiza o versiune live-action a filmului „Pinocchio”

De: Nicoleta Nicolae / 03.07.2015, 16:00
Robert Downey Jr. şi Paul Thomas Anderson vor realiza o versiune live-action a filmului „Pinocchio”
Actorul Robert Downey Jr. şi regizorul Paul Thomas Anderson vor realiza împreună o versiune live-action a filmului animat "Pinocchio", un clasic al genului, lansat de studiourile Disney în anul 1940, informează contactmusic.com.

Starul hollywoodian, în vârstă de 50 de ani, va colabora cu studiourile Warner Bros. şi va interpreta rolul Gepetto în acest film ce spune povestea unei păpuşi din lemn care prinde viaţă. Paul Thomas Anderson negociază pentru a scrie scenariul şi a regiza noul proiect cinematografic, pe baza unui scenariu iniţial scris de Michael Mitnick.

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, Robert Downey Jr. şi Paul Thomas Anderson ar fi trebuit să lucreze împreună la filmul din 2014 „Viciu inerent/ Inherent Vice”, însă din cauza unei agende de lucru foarte aglomerate, starul hollywoodian a fost înlocuit cu Joaquin Phoenix.

Filmul din 1940 a avut la bază cartea „The Adventures of Pinocchio”, scrisă de Carlo Collodi în 1883, ce prezintă aventurile unei păpuşi din lemn care primeşte un suflet şi ale creatorului ei. „Pinocchio” a fost cel de-al doilea film animat produs de Disney, după „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici/ Snow White and the Seven Dwarfs” din 1937, însă nu a reprezentat un succes de box office.

„Pinocchio” reprezintă cel mai recent titlu care se adaugă pe lista de proiecte live-action pe care studiourile de la Hollywood intenţionează să le producă în viitorul apropiat.

Recent, studioul Disney a anunţat că va produce versiuni live-action ale filmelor animate „Winnie the Pooh”, „Mulan”, „Dumbo”, „Frumoasa şi Bestia” şi „Cartea Junglei”, după succesele de box office înregistrate în ultimii ani de versiunile live-action ale lungmetrajelor „Alice în Ţara Minunilor”, „Maleficent” şi „Cinderella”. Studiourile Warner Bros. vor lansa în luna octombrie o versiune live-action a filmului „Peter Pan”, iar o nouă versiune a desenului animat „Mica sirenă” a intrat în producţie la studiourile Universal.

Live-action este o tehnică ce combină personaje reale cu personaje animate.

Robert Downey Jr. este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale şi a primit două nominalizări la Oscar, pentru rolul principal din „Chaplin”, în 1992, şi pentru cel secundar din „Furtună tropicală” în 2009. Starul american a impresionat publicul şi criticii de cinema cu rolurile din „Air America”, „Născuţi asasini”, „The Outsider”, „Săruturi şi focuri de armă/ Kiss Kiss Bang Bang”, „Noapte bună şi noroc!/ Good Night, and Good Luck”, „Incredibilul Hulk”, trilogia „Iron Man”, cele două pelicule din seria „Sherlock Holmes” şi filmul SF „Răzbunătorii/ The Avengers”.

În 2014, Robert Downey Jr. a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood pentru al doilea an consecutiv, cu venituri de 75 de milioane de dolari.

Sursa: MEDIAFAX