Robert Gates este dezamagit de politicienii irakieni

Apropo.ro / 06.08.2007, 13:34
Robert Gates este dezamagit de politicienii irakieni
Secretarul american al Apararii, Robert Gates, a declarat, la sfârsitul saptamânii trecute, ca este dezamagit de lipsa unui progres semnificativ din partea Guvernului irakian si a precizat ca Parlamentul de la Bagdad nu ar fi trebuit sa intre în vacanta, relateaza Reuters. Gates a

Secretarul american al Apararii, Robert Gates, a declarat, la sfârsitul saptamânii trecute, ca este dezamagit de lipsa unui progres semnificativ din partea Guvernului irakian si a precizat ca Parlamentul de la Bagdad nu ar fi trebuit sa intre în vacanta, relateaza Reuters.

Gates a precizat ca a recomandat Parlamentului sa nu intre în vacanta în timp ce trupele americane sunt implicate în confruntari violente cu insurgentii, încercând sa ofere liderilor politici irakieni timp suficient pentru solutionarea diferendelor existente între ei.

„Le-am spus: «Fiecare zi pe care o obtinem pentru voi, o obtinem cu varsare de sânge american. Ideea ca voi sa intrati în vacanta este inacceptabila»”, a declarat Gates pentru postul NBC.

Parlamentul irakian a intrat în vacanta parlamentara pe toata durata lunii august .

Mediafax