Robert Turcescu şi–a propus să–şi petreacă ultimii ani din viaţă la Bruges!

Apropo.ro / 06.03.2013, 16:00
Robert Turcescu şi–a propus să–şi petreacă ultimii ani din viaţă la Bruges!
Un romantic aventurier? Robert Turcescu cântă, prezintă, citeşte cărţi bune, adoră să călătorească şi practică mountain-biking. Aflaţi acum lucruri pe care nu le ştiaţi despre jurnalistul Robert Turcescu!

Dimineaţa perfectă: O dimineaţă de vacanţă, caldă, pe veranda casei, cu o cană mare de cafea şi o mie de planuri mici împreună cu Ioana şi Alexandru.

Cartea preferată:

N-am cărţi preferate, sunt prea multe cele pe care le preţuiesc nespus şi ar fi nedrept să alcătuiesc ierarhii. Dar dintre cele citite în ultimele luni are un loc aparte în biblioteca mea „Umbra vântului” scrisă de Carlos Ruiz Zafon.

Filmul preferat:

„The Insider”

Actor/actriţă:

Al Pacino/ Meryl Streep

Trupa/ artist:

Pink Floyd, oricând, oriunde!

Mâncare preferată:

Tot ceea ce găteşte mama. Nu ştie nimeni secretul reţetelor ei. În restaurante prefer mâncarea libaneză şi/sau fructele de mare.

Maşină mult visată:

Alfa 159 cu mulţi cai putere. Şi acum suspin după un model pe care l-am avut cândva…



Băutura preferată:

Vin. Roşu în special. Şi nu foarte vechi, dar din ani buni. Am descoperit, relativ recent, vinuri superbe din Chile, Noua Zeelandă…

Oraşul preferat:

Bruges. Am decis cândva că acolo îmi voi petrece ultimii ani din viaţă.

Parfumul preferat:

Gucci Pour Homme by Thomas Pietrogallo.

Designer-ul preferat:

N-am, lumea modei mă lasă rece. Îmi plac hainele corect croite şi în care mă simt bine. Nu dau doi bani pe etichete, dar preţuiesc materialele de calitate. Prietena mea Adina Buzatu ştie…

Sportul preferat sau practicat:

Mountain-biking. Aş fugi în lume cu bicicleta mea şi m-aş căţăra pe toate crestele întâlnite în cale. E o senzaţie de libertate extraordinară, comparabilă doar cu aceea pe care o am atunci când schiez. Din păcate, la schi merg doar câteva zile pe an, dar recuperez din greu cu „bicla”.

Vacanţă ideală:

Locuri îndepărtate, oameni necunoscuţi, aventura multă, experienţe culinare aparte. Fac planuri pentru explorarea continentului sud-american. În acest an Brazilia şi Peru, cel mai probabil.

Dana Popa