Robin Hood management

Apropo.ro / 15.11.2001, 05:49
Robin Hood management
Ghid de cariera: Cum se "da afara"? Burse: Pleaca in SUA cu Fullbright Junior CONDUCEREA "Va voi conduce". Castigati increderea oamenilor. Impartasiti-le viziunea dvs. Realizati planul de actiune si deleagati responsabilitatile. Cultivati increderea in sine a



Ghid de cariera: Cum se „da afara”?

Burse: Pleaca in SUA cu Fullbright Junior



CONDUCEREA

„Va voi conduce”. Castigati increderea oamenilor. Impartasiti-le viziunea dvs. Realizati planul de actiune si deleagati responsabilitatile. Cultivati increderea in sine a membrilor echipei. Motivati-i. Invatati-i pe altii. Aplicati puterea exemplului.

PROPRIETATEA

„Un om liber, proprietarul casei in care traieste va lupta mai aprig decat un mercenar platit.” Fiti proprietarul firmei dvs.. Acceptati responsabilitatea obtinerii de profit. Luptati impotriva adversitatilor pentru a realiza scopurile organizatiei.

CREATIVITATEA

„Padurea va va hrani.” Cautati vizionarii in jurul dvs.. Fiti inovativ in gandire. Folositi-va talentul creativ pentru a va depasi competitorii.

MUNCA IN ECHIPA

„Trebuie sa incetam sa ne luptam intre noi.” Munciti impreuna pentru a depasi momentele dificile. Luptati pentru o cauza comuna. Un lider nu are nici o valoare fara oamenii din linia intai.

LOIALITATEA

„Nu sunt unul de-al vostru, dar voi fi alaturi de cel cu care lupta pana la sfarsit.” Fiti loial organizatiei dvs. si gata de un efort suplimentar.

MOTIVAREA

„Nimeni nu imi controleaza destinul.” Incercati sa aflati ce ii motiveaza pe altii si oferiti altora din energia dvs.. Inconjurati-va intotdeauna cu persoane motivate pozitiv.

NOBLETEA

„Nobletea nu este un drept dobandit la nastere. Nobletea este determinata de actiunile tale.” Castigati respectul angajatilor, colegilor si clientilor dvs. prin ceea ce faceti.

COMUNICAREA

„Ti-am gresit cu ceva in alta viata? De unde vine aceasta ura ingrozitoare?” Mentineti liniile de comunicare deschise intre colegi, clienti si parteneri.

CURAJUL

„Singura arma de care ai nevoie in lupta este cea care te scapa – curajul!” Credeti cu atata tarie in misiunea organizatiei dvs. incat sa fiti gata sa luptati pana la sfarsit. Cand vremurile sunt grele, aratati-va caracterul. Nu cedati.

ASUMAREA RISCULUI

„Ne vom lupta cu fantomele sau vom deveni la randul nostru fantome.” Uneori trebuie sa va asumati riscuri ca sa cresteti. Nu acceptati status quo-ul. Decideti singur cand scopul este atat de important pentru a merita riscul. Daca decideti ca este, asumati-va riscul si nu va uitati inapoi!

MANDRIA

„Acesti oameni au mandrie datorita tie.” Fiti mandru de ceea ce faceti. Mandria este estentiala pentru a realiza performante.

SACRIFICIUL

„Merita sa mori pentru ceva? DA!” Stabiliti scopul si fiti gata de orice efort pentru a-l atinge. Exersati auto-disciplina.

CUNOSTEREA

„Chiar si un copil poate fi invatat cum sa gaseasca bresele din armura unui cavaler.” Invatati din experientele dvs. Folositi-va experientele din trecut pentru a face fata provocarilor din prezent. Impartasiti cunostintele dvs. cu altii pentru a-i pregati pentru succes.

PUTEREA DE CONVINGERE

„Alatura-te noua azi. Lupti?” Toti angatii firmei sunt agenti de vanzare. Vorbiti-le altora despre firma dvs. si despre ce are de oferit. Profitati de orice oportunitate pentru a vinde produsele si a va prezenta viziunea.

LUAREA DECIZIILOR

„Atat ea cat si copilul ar fi murit fara ajutorul meu.” Cantariti cu grija argumentele pro si contra in orice situatie. Aveti incredere in abilitatile dvs. si luati deciziile in consecinta. Intelegeti ca fiecare decizie pe care o luati va afecteaza credibilitatea.