Robin Tunney – ”Eu sînt întotdeauna fata cu probleme”

Apropo.ro / 08.10.2007, 01:04
Robin Tunney - ”Eu sînt întotdeauna fata cu probleme”
Pentru că cineva trebuia să moară în “Prison Break”, Robin s-a oferit să-şi sacrifice personajul: “Nu prea mai era ceva de făcut pentru Veronica Donovan”
 În filmografia ei se regăsesc cîteva titluri de succes, suficiente cît s-o aducă la statu­tul de star, numai că actriţa recunoaşte că se “sabotează” singură în drumul spre celebritate: “După un film mare, mi se oferă roluri în filme mari. Dar eu aleg un film indepen­dent, de regulă, cel mai ciudat”.

S-a născut pe 19 iunie 1972 în Chicago, într-o familie de irlandezi: tatăl – vînzător de maşini, iar mama – barmaniţă. Înainte să se îndrepte spre Los Angeles, Robin a studiat actoria, alături de prietena ei, Lara Flynn Boyle, la Academia din Chicago. La 18 ani, a început să primească roluri în producţii de televiziune: “Lege şi ordine”, “Class of ‘96”, “Dream On”. Este remarcată o dată cu interpretarea unei adoles­cente în pragul sinuciderii în “Empire Records”, astfel că ime­diat primeşte un rol principal, de vrăjitoare, în “The Craft”, alături de Fairuza Balk şi Neve Campbell. Pentru “Empire Records”, Robin a trebuit să se radă pe cap, astfel că în “The Craft” poartă perucă. “De regulă, eu sînt sau . Sînt cea care o urăşte pe protagonistă, mai ales în filmele pentru adolescenţi”, îşi explică actriţa rolurile. În 1997, actriţa a intrat în pielea unei femei cu sindromul Tourette în “Nia­gara, Niagara”, rol pentru care a primit Cupa Volpi la Festivalul de la Veneţia. În acelaşi an, s-a mări­tat cu regizorul filmului, Bob Gosse.

A mai fost partenera lui Schwarzenegger în “End of Days”, i-a dat replica lui Michael Douglas în “Cuscrii” şi este o favorită a internauţilor pentru scenele de nuditate din filme ca “Investiga­ting Sex” şi “Supernova”. În 2002, actriţa a divorţat de Gosse, iar de curînd s-a măritat cu alt regizor, Andrew Dominik, de la care aşteaptă un copil. Cît priveşte rolul ei din serialul “Prison Break”, actriţa spune: “Am fost învăţată să răspund politicos şi să spun întotdeauna adevărul, aşa că mă simt destul de prost atunci cînd oamenii mă întreabă ce se întîmplă cu personajul meu, iar eu n-am voie să spun. Îi mint pe toţi, inclusiv pe vecinii mei”.