Robin Williams a interzis folosirea imaginii sale timp de 25 de ani după moartea sa

De: Carmen Ulian / 01.04.2015, 10:00
Robin Williams a interzis folosirea imaginii sale timp de 25 de ani după moartea sa
Timp de 25 de ani după moartea lui Robin Williams nimeni nu are voie să folosească imaginea acestuia, indiferent de modul prin care este prezentată. Deținătorul legal al imaginii actorului poate ataca în instanță.
O idee la care Michael Jackson și alte vedete de top nu s-au gândit. Actorul Robin Williams a prevăzut interdicția exploatării imaginii sale încă din timpul vieții. Astfel, nimeni nu se poate folosi de imaginea sa în următorii 25 de ani. Adică până pe 11 august 2039.
 
La începutul săptămânii, membrii familiei lui Robin s-au reunit la tribunal pentru a împărți averea acestuia.
 
Dreptul asupra imaginii sale a fost „donat” organizației Windfall Foundation, o societate caritabilă ce a fost înființată de Robin. Aceștia sunt singurii care pot ataca în instanță orice apariție a regretatului actor, fie că este sub forma unei holograme, imagine procesată, etc. Totul pentru ca reputația actorului să rămână neatinsă și ca familia sa să nu fie nevoită să plătească taxe din publicitate și alte apariții ale sale.
 
În cazul lui Michael Jackson, care nu s-a gândit la o astfel de protecție, averea sa este gestionată de o organizație asemănătoare care trebuie să plătească acum statului american peste 500 de milioane de dolari din taxe de publicitate.
 
Ani de-a rândul imaginea celebrităților a fost folosită pentru diverse scopuri, și continuă să fie exploatate.