Roboți de luptă, de vânzare „la liber” în Japonia

De: Marian Andrei / 08.12.2012, 15:21
Roboți de luptă, de vânzare
Compania japoneză Suidobashi Heavy Industry a prezentat, la sfârșitul lunii trecute, la o expoziție de profil, prototipul unui robot de luptă, care va fi disponibil oricui poate plăti 1,4 milioane de dolari.

Înalt de 4 metri și având o greutate de 4,4 tone, Kuratas pare, la prima vedere, inspirat dintr-o serie de anime-uri din anii 1980, intitulate Votoms. Dar oricare ar fi sursa de inspirație, prototipul impune respect după ce îl vezi „la treabă”, mai ales că pare o combinație extrem de reușită între știință și artă.

Pus în mișcare de un motor diesel, Kuratas poate fi controlat atât manual, cât și prin intermediul uni iPhone. Deși viteza maximă de deplasare este de doar 10 km/h, robotul compensează lentoarea cu puterea de foc incredibilă pe care o are și cu sistemele de ochire și menținere a țintei în vizor, indiferent de manevele pe care aceasta le face.

Deși mulți dintre cei care au văzut prezentarea video consideră că aceasta este un hoax, Suidobashi Heavy Industry afirmă că robotul este real, funcționează exact ca în prezentare și, mai mult, că au primit deja peste 3.000 de comenzi, din întreaga lume.