Rochia din 1.725 de flori, perfectă pentru Valentine’s Day

De: Gabriela Voicu / 07.02.2012, 15:00
Un designer britanic ne dă o lecție interesantă de "horti-couture", creând o rochie superbă, din 1.725 de flori.

Cum poți face senzație la o petrecere, de Valentine’s Day? Purtând o rochie creată exclusiv din flori. Cel puțin aceasta a fost ideea unui designer englez, care a creat o rochie splendidă, din petale roșii.

Designer-ul, în vârstă de doar 23 de ani, a folosit ca materie primă 1.725 de flori. Această rochie a fost creată de el special pentru Valentine’s Day, cu scopul de a le reaminti barbaților și femeilor să-i surprindă cu flori pe partenerii lor de viață.

Rochie din flori, pentru Valentine’s Day

Rochia pe care te-ai fi așteptat sa o vezi mai degrabă pe catwalk la Coutoure Fashion Week a fost expusă într-un supermarket de designer-ul Joe Massie, de trei ori câștigator al RHS Chelsea Young Florist of the Year.

Rochia din 1.725 de flori a fost creata de Joe Massie

Creația sa a fost inspirată de cea prezentată de Stephane Rolland la finalul show-ului său de la Paris Fashion Week, din urmă cu câteva săptămâni.

Rochia din flori cântărește 20 de kilograme și a necesitat 170 de ore de muncă. Massie a folosit 1000 de trandafiri Naomi roșii, 150 de trandafiri Purple Power, 200 de crizanteme, 75 de ghebere, 300 de garoafe și 15 trandafiri rari Carmen.