Rochii de ocazie 2022: ce să porți când ești invitat la o nuntă

Apropo.ro / 18.04.2022, 17:47
Rochii de ocazie 2022: ce să porți când ești invitat la o nuntă

După doi ani în care a trebuit să stăm departe de serbări și evenimente, se pare că 2022 devine ocazia perfectă pentru a recupera toate acele evenimente speciale pe care le aveam în așteptare, începând cu nunți.

Așadar, hai să începem să căutăm cele mai reușite rochii și look-uri pentru fiecare ocazie. Pentru că cu siguranță anul acesta vei avea mai mult de o ocazie specială și vei avea nevoie de mai mult de un stil.

Tipul de nuntă

Dar, care este primul lucru de care trebuie să ținem cont în căutarea look-ului perfect de invitat?

Tipul de ceremonie de nuntă la care participăm. Ceva atât de elementar duce uneori la eroare. Și întotdeauna trebuie să ții cont dacă nunta este ziua sau după-amiaza înainte de a alege designul perfect.

Cum să te îmbraci pentru o nuntă de zi

Protocolul în acest tip de evenimente de zi recomandă purtarea de rochii scurte sau midi elegante, precum și a pantalonilor sau salopetelor. Rochiile lungi nu se potrivesc în acest tip de ceremonie și vor fi rezervate doar nașelor, martorilor și domnișoarelor de onoare. Restul participanților vor trebui să respecte această regulă.

Cum să te îmbraci pentru o nuntă de după-amiază sau de seară

Cât despre nunțile de după-amiază, protocolul spune contrariul nunților de zi. Rochiile lungi devin protagoniștii acestei ceremonii și uităm de hainele mai scurte. În acest tip de sărbătoare, pantalonii sunt, de asemenea, o opțiune bună.

De asemenea, în oricare dintre cazurile de mai sus, ceea ce nu poți face atunci când alegi stilul este să cauti rochii de ocazie sau costume în alb, sau crem. Această nuanță este rezervată miresei.

Trenduri în 2022

Și, acum că primăvara și vara vin mână în mână cu vremea bună, este cea mai bună ocazie de a ne umple ținutele de culoare. În 2022 coexistă de la cele mai clasice și simple propuneri, până la cele mai izbitoare cu detalii deosebite precum arcuri XL. Facem loc culorilor vibrante, dar fără a uita tonurile pastelate, și facem un loc special pentru toate acele țesături strălucitoare, precum paietele.

Firmele de modă ne propun câteva look-uri cu care să devenim invitatul perfect la toate nunțile viitoare, fie în timpul zilei, fie seara. Iar accesoriile devin și cel mai bun aliat al look-ului tău. Există tot atâtea opțiuni câte gusturi, iar pentru a te ajuta să găsești acea rochie pe care o căutai, facem o selecție infailibilă cu care nu vor exista erori de styling. Și este că, dacă este ceva de evidențiat, este infinitatea de stiluri care coexistă în acest context, putând găsi de la cea mai simplă și mai clasică rochie, până la cea mai diferită propunere care se adaptează ulterior altor ocazii prin schimbarea accesoriilor.

  1. Rochii de ocazie cu straturi transparente

Rochiile cu straturi transparente sunt una dintre tendințele rochiilor de petrecere. Nu este necesar ca toată rochia să fie transparentă, ci caută una care să arate doar părțile dorite: pot fi brațele, picioarele, decolteul sau talia. Pentru această ținută trebuie să fii deosebit de atentă la lenjeria pe care o porți, tine cont că trebuie să fie în ton cu rochia dacă este vizibilă.

  1. Rochii de ocazie cu volume

Volumul poate fi în orice parte a rochiei: poate fi o fundă, o mânecă umflată, o parte a decolteului sau într-o fustă super pompoasă. Opțiunile pentru acest look sunt multe și variate. Va fi un look care va trebui încercat! Ideal pentru o rochie de seară foarte elegantă.

  1. Rochii de ocazie cu asimetrii

Nu te poți decide dacă să porți o rochie scurtă sau una lungă? Iată soluția: pariază pe una asimetrică, care este scurtă în față și lungă în spate. Această croială de rochie va adăuga senzualitate și originalitate aspectului tău de petrecere. Dar trebuie să reții că trebuie să o combini cu pantofi foarte drăguți, deoarece vor fi expuși.

  1. Rochii de ocazie cu imprimeuri atrăgătoare

Imprimeurile din lumea modei devin din ce în ce mai frumoase și izbitoare, cu culori spectaculoase! O rochie cu model poate fi o alegere excelentă pentru o nuntă de primăvară/vară în timpul zilei. Imprimeul poate aduce un aspect relaxat ocaziei și va arăta grozav cu tocuri înalte și un clutch negru. Culorile pentru rochiile de petrecere vor fi mereu un succes.

5. Rochii de ocazie sexy cu fantă

Dacă cauți să porți o ținută îndrăzneață și originală, aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni: o rochie cu diferite tipuri de deschideri, cunoscute și sub denumirea de decupaje sau fante. Pot fi laterale în talie sau pe în spate. Aceste rochii sunt din ce în ce mai folosite în rândul invitaților, deoarece îmbină eleganța, originalitatea și senzualitatea.

  1. Rochii de ocazie metalice

Culorile metalice sunt întotdeauna un mare „da” pentru o petrecere de nuntă, mai ales dacă ești în căutarea unei rochii de petrecere de seară într-un salon. Aurul metalic, argintiul, rozul, albastrul sau verdele sunt opțiuni excelente pentru a sărbători nunta unui membru al familiei sau a unui prieten special. Mai ales dacă nunta va fi noaptea și cu un dress code elegant. Un sfat: ține cont de faptul că dacă rochia este foarte frapantă, este indicat să folosești bijuterii, machiaj și accesorii discrete pentru a nu avea o imagine ornamentată.